Toeristische ondernemers schetsen overleven in 1,5 metertijdperk


Foto:

Toeristische ondernemers schetsen overleven in 1,5 metertijdperk

Doetinchem - Toeristische ondernemers uit de Achterhoek hebben gedeputeerde Peter van ’t Hoog geïnformeerd over hun activiteiten tijdens deze COVID-19 periode. Recreatiepark-eigenaar Hendrik-Jan Mensink en hoteluitbater Kees Hensen bieden gastvrijheid aan, met in acht neming van zorgvuldige regels.

Recreatiepark De Twee Bruggen in Winterswijk heeft momenteel 300 bezoekers, normaliter kan het terrein 2500-3000 recreanten ontvangen. Mensink heeft alle faciliteiten die open mogen, zo ingericht dat besmetting zoveel mogelijk wordt voorkomen. Stickers, pijlen, bordjes en aangepaste routes wijzen gasten nu de weg. Toerismegedeputeerde Peter van ’t Hoog: ”Ik ben onder de indruk van deze aanpakmentaliteit. Er wordt hier onder moeilijke omstandigheden hard gewerkt aan een verantwoord toeristisch aanbod.” Mensink heeft van de maatregelen een filmpje gemaakt. Via De Twee Bruggen-website is het inmiddels meer dan 32.000 keer bekeken.

Kees Hensen, van Villa Ruimzicht uit Doetinchem, heeft vanwege alle COVID-19 maatregelen een nieuw aanbod gecreëerd. Daarin wordt de omgeving meegenomen. Het is mogelijk Naoberkratten en Naoberborrelpakketten te bestellen, voedsel en drank van lokale voedselproducten. Dat de crisis hard aankomt, heeft Hensen ook ondervonden. Maar hij ziet mogelijkheden door het inschakelen van collega-ondernemers. Van ’t Hoog: “Mooi om ook hier toeristische ondernemers creativiteit te zien. Maar dat neemt niet weg dat de zorgen enorm zijn. De toeristische sector wordt zwaar getroffen. Vanuit de provincie wordt nagedacht over de manier waarop we de Gelderse branche een helpende hand kunnen bieden.”

Meer berichten