Heropening kinderopvang 'weer goed verlopen'


Weer naar de kinderopvang.
Weer naar de kinderopvang. (Foto: )

Heropening kinderopvang 'weer goed verlopen'

Regio - Maandag 11 mei tussen 7.00 en 7.30 uur zijn de deuren van de locaties van Humankind in de regio Oost-Gelderland weer voor alle kinderen open gegaan.

Na acht weken gesloten te zijn, mogen vanaf die dag de kinderen weer gebruik maken van de opvang. Spannend, maar het is goed verlopen.

Kinderdagverblijven en peuteropvang zijn vanaf weer volledig open. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn volgens de contracturen weer welkom. De buitenschoolse opvang volgt het ritme van de basisschool.

“Het was best spannend om de kinderen na zo’n lange tijd weer te zien. Hoe gaan ze reageren? Maar het is goed verlopen”, zegt Henriëtte Scherpenzeel, locatiemanager bij Humankind in Doetinchem. “We hebben looproutes gemaakt, zodat ouders elkaar zo min als mogelijk tegen komen. De overdracht van kinderen is wat korter dan normaal, maar ook hierin vinden we met elkaar een weg. Kinderen zijn weer blij om met hun vriendjes te kunnen spelen en onze pedagogisch medewerkers hebben de kinderen enorm gemist.”

"Binnen de kinderopvang gaan we soepel om met de 1,5 meter afstand, omdat het voor de jongere kinderen niet mogelijk èn wenselijk is. We volgen hierin het protocol ‘Veiligheid en Hygiëne Kinderopvang’ van het ministerie van VWS en passen onze eigen protocollen hierop aan."

Naast de reguliere opvang, wordt er ook nog opvang geboden voor kinderen van ouders in de cruciale beroepen én voor kwetsbare kinderen.

humankind.nl

Meer berichten