Vakantieganger wil naar Gelderland in plaats van Spanje


Foto: Pixabay
coronavirus

Vakantieganger wil naar Gelderland in plaats van Spanje

Doetinchem - Ruim zes op de tien Nederlanders die deze zomer reisplannen naar het buitenland hadden, blijft vanwege het coronavirus nu thuis of gaat vakantie vieren in eigen land. De provincie Gelderland staat hoog op de wensenlijst van veel vakantiegangers. 

Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd. 

Buitenlandse vakantieplannen geannuleerd

Liefst 44 procent van de ondervraagden past de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19 procent dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22 procent van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15 procent is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

Gelderland populair, Flevoland bungelt onderaan

Op de vraag waar men in Nederland graag vakantie zou vieren, noemt 11 procent van de ondervraagden Gelderland als gewenste bestemming. Alleen vakantieprovincies Zeeland en Limburg blijken populairder onder Nederlanders, met respectievelijk 17 procent en 16 procent van de voorkeurstemmen. 

Minder gewenst blijken de provincies Utrecht (2,7 procent) en Flevoland (2,3 procent), die slechts door een klein gedeelte van de respondenten genoemd worden als gewilde vakantiebestemming in eigen land.

Mannen willen naar Limburg, vrouwen naar Zeeland

Tussen mannen en vrouwen zijn er verschillende vakantievoorkeuren, zo blijkt uit het onderzoek. Zo willen Nederlandse mannen het liefst Limburg ontdekken terwijl bij de vrouwen juist Zeeland bovenaan de bucketlist staat. 

Ook zijn er duidelijke verschillen qua leeftijdsgroepen. Nederlanders die tussen de 20 en 40 jaar oud zijn, willen het liefst Limburg leren kennen, terwijl dat bij Nederlanders tussen de 40 en 60 jaar oud juist geldt om Zeeland. Nederlandse 60-plussers willen graag nog een keer naar Gelderland toe.

Meer berichten