Petra Böhmer.
Petra Böhmer. (Foto: )
coronavirus

'Werk en privé loopt nog meer door elkaar heen dan anders'

Terborg - Belletjes, mailtjes, appjes, videomeetings. In deze bizarre coronacrisis komen vrijwel altijd vier vragen voorbij. Vier vragen die wij de komende tijd ook voorleggen aan bekende en minder bekende (oud-)inwoners van Oude IJsselstreek.

Petra Böhmer van Böhmer Schoenmode in Terborg

1.Hoe gaat het met jou en je naasten?

"Met ons gaat het qua gezondheid goed. Wel is het lastig dat we schoenmoeder en ouders minder zien. We spreken wel eens af om een eindje te lopen op 1,5 meter afstand of een kopje koffie in de tuin op afstand. Gelukkig was het de afgelopen weken mooi weer."

2.Hoe beïnvloedt de coronacrisis je dagelijks leven?

"De coronacrisis beïnvloedt ons leven erg. Zowel privé als zakelijk. Zo werk ik in de ochtenden veelal vanuit huis en begeleid de kinderen tot 14.00 uur met school. Natuurlijk na 14.00 uur dan in de winkel en op zaterdag werk ik ook. We hebben ook klanten die graag privé winkelen. Dit houd in dat we flexibel zijn en dus ook vaak 's avonds werken in de winkel, op Koningsdag terwijl we eigenlijk gesloten zijn en in de weekenden na sluitingstijd. We reinigen alles doorlopend en hebben allerlei voorzorgsmaatregelen getroffen.Tevens komen we bij mensen thuis met schoenen en reparatie, dus het ritme is niet te vergelijken met voor de crisis. Het zomaar even afspreken met vriendinnen mis ik ook ontzettend! Helemaal nu de kinderen vakantie hebben. We hebben allemaal kinderen in dezelfde leeftijd, maar even bij elkaar komen, zou betekenen dat we met een veel te grote groep zijn. En 1 vriendin zit in de risico groep vanwege haar chemo. Gelukkig bestaat er videobellen."

3.Hoe kom je je dagen door?

"Thuis met de kinderen vermaken we ons vaak met een potje 31-en, puzzelen 1000 stukjes, alle klusjes die nog liggen, zoals de schuur opruimen, ramen lappen op een onmogelijk hoge plek et cetera. En natuurlijk het draaiende houden van onze zaak. Bij ons loopt werk en privé eigenlijk nog meer door dan anders."

4.Tips voor thuiszitters? 

"Maak een corona dagboekje aan met foto`s van deze periode, tekstjes, geniet van elkaar en geef elkaar de ruimte. Het boekje 'Keep Calm Daily Craft Book' van Flow is hiervoor erg leuk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden