coronavirus

Viering bevrijd ons via de kerkradio

Silvolde - Op zondag 3 mei is om 10.00 uur is in de Maurituskerk in Silvolde een gebedsviering met het thema: Bevrijd ons….

De bevrijding van Silvolde 75 jaar geleden zou op 4 april uitgebreid worden herdacht. Hoe anders is het gelopen. Wij zijn in een nieuw, ongekend strijdtoneel terecht gekomen tegen het coronavirus.In deze vieringen willen we niet alleen stilstaan bij de bevrijding 75 jaar geleden van onderdrukking, en mensonwaardige misdaden, die toch gepleegd zijn door mensen. Nu wordt onze vrijheid ernstig beperkt door een onzichtbare vijand corona, niet van menselijke aard maar zeer gevaarlijk.

Bevrijden van …. Is meer dan van oorlog en onderdrukking. Hoe dit 75 jaar geleden was horen we in deze viering uit het verhaal van onze mede parochiaan Jan Huls. Evenzo heeft hij net als zoveel andere Silvoldenaren en mensen daarbuiten, gestreden voor de vrijheid.

Een mateloze inzet voor anderen, de onderlinge verbondenheid en saamhorigheid, waren kenmerkend voor die tijd. Deze zien we nu ook weer terug in de coronacrisis. "In de viering staan we stil bij degenen die overleden zijn onder mensonwaardige omstandigheden, zonder een warm afscheid van geliefden. Dat brengt een oceaan van verdriet mee. We bidden ook voor de medewerkers in de ziekenhuizen, de verpleeghuizen en de mantelzorgers op wie een ongekend beroep wordt gedaan."

De liederen worden via You Tube ten gehore gebracht. De viering kan men meeluisteren op: https://kerkdienstgemist.nl/ stations/531.

Nadere bijzonderheden vindt u op Facebook Geloofsgemeenschap Mauritius en op de website Marialaetitiaparochie, locatie Silvolde.

Meer berichten