Gerjanne van der Velde.
Gerjanne van der Velde. (Foto: )
coronavirus

'Onze jongste heeft een bijzondere start van haar schoolcarrière'

Silvolde - Belletjes, mailtjes, appjes, videomeetings. In deze bizarre coronacrisis komen vrijwel altijd vier vragen voorbij. Vier vragen die wij de komende tijd ook voorleggen aan bekende en minder bekende (oud-)inwoners van Oude IJsselstreek.

Silvolde - Belletjes, mailtjes, appjes, videomeetings. In deze bizarre coronacrisis komen vrijwel altijd vier vragen voorbij. Vier vragen die wij de komende tijd ook voorleggen aan bekende en minder bekende (oud-)inwoners van Oude IJsselstreek.

Gerjanne van der Velde, dominee in Silvolde.

1.Hoe gaat het met jou en je naasten?

"Het gaat ons gelukkig goed. We zijn wel de laatsten die iets te klagen hebben. Daarvoor hoor ik teveel verhalen van mensen voor wie corona echt voor verdriet zorgt. Dat hebben wij privé niet. En ondanks de donkere wolken van de crisis laat de natuur zich van zijn goede kant zien. Dat betekent dus veel buiten genieten van de zon en het zomerse voorjaar."

2.Hoe beïnvloedt de coronacrisis je dagelijks leven?

"In een paar dagen tijd was mijn agenda leeg. Een groot deel van mijn werk bestaat namelijk uit het directe contact met mensen. Daar kwam halverwege maart dus een dikke streep door te staan. Geen kerkdiensten, geen bezoekjes, geen jeugdclubs. En vooral ook heel veel niet in de aanloop naar en met Pasen. Maar na die streep kwam de drukte van het omdenken. Wat dan wel en hoe dan? Zorgen dat er een beeldverbinding komt in de kerk. Veel telefoontjes plegen en de post heeft het volgens mij ook een stuk drukker gekregen.
En dat is dan alleen nog maar de verandering voor mijn werk. Daar komt het thuisonderwijs van onze meiden nog bij. Twee van 9 en 7 die volop aan de bak zijn. De jongste werd net afgelopen week 4. Die heeft een bijzondere start van haar schoolcarrière."
3.Hoe kom je je dagen door?

"We houden het schoolritme aan. Dat betekent voor de kinderen lesdagen van 8.30 -14.00 uur. Tot de 'broodpauze' ben ik de juf en werkt mijn man (ook thuis). Na de pauze krijgen ze dan dus een meester en ga ik voor de rest van de dag aan het werk. Daarnaast gaan ook de lessen van de muziekschool gewoon online door. Wat dat betreft veel hulde aan de leerkrachten van school en de muziekschool. Ze hebben zo snel geschakeld. Waardoor er ondanks alle verandering ook veel hetzelfde bleef voor de kinderen."
4.Een tip voor thuiszitters?

"Wat ons vooral geholpen heeft is het ritme in de dagen bewaren. Ondanks mijn liefde voor boeken zou ik toch ook vooral adviseren om niet alle vrije tijd (alleen voor mensen zonder kinderen) weer in te vullen. Nu is de tijd van onthaasten, van ontmoeten, van een handgeschreven kaart."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden