Ondernemer van de week: Vincent te Dorsthorst (links) en Frank Lobeek. (foto: Roel Kleinpenning
Ondernemer van de week: Vincent te Dorsthorst (links) en Frank Lobeek. (foto: Roel Kleinpenning (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Te Dorsthorst heeft oog voor mensen en een goed verhaal

Varsseveld - De ontvangst in het fraaie pand aan de Guldenweg 7 is hartelijk en enthousiast. Vincent te Dorsthorst is samen met Frank Lobeek eigenaar van FraVin International. Het bedrijf is gespecialiseerd in alle mogelijke aankleding voor de tuin. Van veranda's tot speciale beton artikelen en van bestrating tot tuinkassen en blokhutten. Te Dorsthorst geeft met veel plezier een rondleiding en vertelt wat hij zo mooi vindt aan het ondernemen.

door Nick Moritz

"Ik houd van het contact met mensen", bezweert hij vol vuur. "Dat is altijd al zo geweest. Ik wilde graag dingen met andere mensen samen doen. Als jochie was ik misdienaar en zong ik in het kerkkoor, als puber zong ik bij popkoor de Keirakkers en op school heb ik samen met vrienden de piratenzender Radio Magistraal gehad. Dat vond ik wel mooi om te doen trouwens. Daarom heb ik nog serieus gesolliciteerd als dj bij Radio Caroline, maar goed dat is het dus niet geworden."

Te Dorsthorst solliciteerde als jongeman van 16 wel succesvol bij een bouwmaterialenhandel. "Ze hadden een energieke administratief medewerker nodig. Misschien niet mijn ideaal, maar ik werd toch aangenomen. Op kantoor pakte ik ook de telefoon weleens op en handelde het dan zelf af. Daarvoor werd ik bij de baas geroepen. Hij vond me wat geschikter voor de verkoop, of ik dat niet wilde proberen. In dat bedrijf heb ik in dertig jaar alle aspecten van het vak geleerd en ben er tot de top opgeklommen. Toen kwam Martin Migchelbrink om de hoek kijken."

Migchelbrink had in Gaanderen met Mholf een eigen bedrijf in spoorbielzen, tuinhuisjes en bestrating. Hij zocht een partner omdat zijn zoon nog te jong was om de zaak voort te zetten. "Nog voor er definitief besluiten waren genomen, kwam Martin helaas te overlijden. Samen met Frank heb ik het bedrijf toch over kunnen nemen en we zijn niet veel later naar Varsseveld verhuisd. We bieden producten die goed op elkaar aansluiten en waar we mensen blij mee kunnen maken. Het is elke keer weer fantastisch om de mensen hier rond te leiden en te laten zien welke mogelijkheden er zijn. Je kunt je tuin en huis verrijken met een prachtige veranda, tuinhuis, mooie sierbestrating of een praktische overkapping. Iedereen heeft eigen ideeën en verhaal. Wij kleuren dat graag zonnig voor de mensen in."

FraVin International BV

Guldenweg 7 Varsseveld

Telefoon: 0315-324435

www.FraVin.nl

Meer berichten