Verboden terrein.
Verboden terrein. (Foto: Pixabay)
coronavirus

Gebiedsverbod voor drie locaties

Ulft/Silvolde - Donderdag 2 april is besloten drie gebieden in Oude IJsselstreek te sluiten. Burgemeester Otwin van Dijk: “Ik zie dat veel inwoners, bedrijven en winkels de maatregelen goed naleven. Daar ben ik heel blij mee. Helaas houdt niet iedereen zich eraan. Daarom is besloten drie gebieden in onze gemeente te sluiten.”

In de noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) van 26 maart is de mogelijkheid opgenomen gebieden of locaties af te sluiten. Naar aanleiding van verschillende signalen en goed overleg tussen jongerenwerk, politie en de gemeente is besloten 3 locaties in Oude IJsselstreek hiervoor aan te wijzen. Het gaat om: 

  • Parkeerplaats bij de Paasberg in Terborg
  • Parkeerplaats aan de Munsterstraat ter hoogte van huisnummer 6 in Silvolde
  • De skatebaan op het DRU Industriepark in Ulft.

Op basis van de noodverordening heeft de voorzitter van de VNOG dit besluit genomen op verzoek van burgemeester Van Dijk.

Op de parkeerplaats van restaurant Engbergen geldt al een verbod na openingstijden van het restaurant. Op deze locatie zullen gemeente en politie, net als op de drie bovengenoemde locaties, handhavend optreden als mensen hier komen. Op de locaties worden borden geplaatst.
Burgemeester Otwin van Dijk: “Het is van belang dat we ons allemaal houden aan de maatregelen. We zien ook dat het werkt. Dus blijf zoveel mogelijk thuis! Een frisse neus halen mag, maar doe dit dan niet in een groep. En houd altijd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden