Annet van der Heide en Sjoerd Löwenthal in Apotheek Ulft. (foto: Roel Kleinpenning)
Annet van der Heide en Sjoerd Löwenthal in Apotheek Ulft. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
coronavirus

Apotheek Ulft wijzigt tijdelijk de regels

Ulft - Ook voor Apotheek Ulft zijn dit ongekende weken. Om de afgifte van medicatie te garanderen en tijdig te kunnen leveren, gelden tijdelijk andere regels. Omwille van de veiligheid van bezoeker en medewerker is het toegangsbeleid aangepast.

door Reinier Kroesen

Apotheker Sjoerd Löwenthal: “De afgelopen weken waren erg druk en hectisch. Toen premier Rutte in de persconferentie die maatregelen aankondigde kwam er gelijk extra druk te liggen op de apotheek. We zagen direct meer medicatiebestellingen. Om medicatie beschikbaar te houden voor iedereen kunnen wij daar niet aan meewerken. Daarnaast wordt er ook door het ministerie van Volksgezondheid en vanuit onze beroepsvereniging gevraagd hierin niet mee te gaan. Te grote bestellingen kunnen leiden tot tekorten, dat willen we voorkomen."

Normalisatie

Het lijkt er overigens op dat het aantal bestellingen weer normaliseert. Wij willen er voor zorgen dat de medicatievoorziening in stand blijft. We moeten keihard werken om dit te bereiken en moeten alle zeilen bijzetten om mensen te helpen. We doen dat overigens graag omdat we pal voor onze zorgverlening staan.”

Maatregelen

“We willen beschikbaar zijn zonder onszelf en klanten risico te laten lopen. Daarom zijn maatregelen doorgevoerd. Zo hebben we plexiglas op de balies, mogen maximaal drie personen tegelijk naar binnen, met afstand tot elkaar (ook in de rij) en de balie. Alleen maar pinnen en men mag de apotheek niet in bij verkoudheid, hoest of koorts. De rest moet buiten in de rij wachten onder de tijdelijke overkapping. Elke twee uur worden werkplekken schoon gemaakt. Helaas is het ServicePunt in Gendringen tot nader order gesloten om het beschikbare personeel op één locatie te bundelen. We maken daar nu gebruik van een uitgifteautomaat (naast de ingang) of van bezorging. Klanten krijgen daarvan persoonlijk bericht. “

Bezoekersadviezen

"In Nederland maken we veel tekorten mee door ons geneesmiddelenbeleid. Medicijnen zijn gemiddeld genomen heel goedkoop in vergelijking met andere landen. Mooi in tijden van ruim aanbod, maar het werkt ons tegen bij schaarste. Dat is marktwerking. Daar is in de media en richting politiek door de apothekersvereniging al veel aandacht voor gevraagd. De coronacrisis helpt dit probleem uiteraard niet de goede richting in. Bestel niet te vroeg en te veel medicijnen. Wij controleren hier op en zijn er druk mee. Wij steken die tijd liever in verzorging van medicatie voor mensen die het wel bijna op hebben. Daarnaast vragen wij één dag extra voor het verwerken van bestellingen. Medicatie op werkdagen besteld voor 13.00 uur kan twee werkdagen later na 15.00 uur worden opgehaald. Doordat we zowel een SMS als e-mail kunnen sturen als medicijnen klaar staan vragen we mensen ook dit bericht af te wachten. Krijgt men geen bericht terwijl dit normaal wél zo is? Kom dan niet naar de apotheek, maar bel. Kijk regelmatig op www.apotheekulft.nl voor het laatste nieuws.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden