coronavirus

Protestantse Gemeenten Gendringen en Silvolde installeren KERK -TV.

Gendringen/Silvolde - Nu het door het coronavirus niet meer mogelijk is om kerkdiensten zelf te bezoeken gaat men veelal op zoek naar andere methoden. Kerkradio was al een veel gebruikt item voor mensen die niet naar de kerk konden maar de diensten toch wel graag mee wilden maken. Men kon inloggen en kon de diensten meemaken met alleen geluid.

Natuurlijk werd er al wel gesproken over KERK-TV, maar de kosten hiervan was vaak toch wel een punt van discussie. Het virus dat de wereld, ons land en dus ook onze streek al weken in een houdgreep houdt, versnelt soms bepaalde beslissingen. Zowel de Protestantse Gemeente Gendringen-Bontebrug als Protestantse Gemeente Silvolde zijn deze week over gegaan op KERK-TV zodat de diensten, vanaf 5 april, naast geluid, ook op beeld te volgen zijn. Men biedt zo heel veel mensen , en niet alleen in Gendringen en Silvolde maar ook daarbuiten, de gelegenheid kerkdiensten visueel mee te maken. De beelden komen via laptop of computer binnen.

De diensten beginnen veelal in beide kerken om 10.00 uur op zondagmorgen.

Om te volgen ga naar www.kerkdienstgemist.nl. Typ bij 'zoek kerk' Gendringen of Silvolde en klik op de betreffende datum. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden