Jongen speelt gitaar.
Jongen speelt gitaar. (Foto: Pixabay)

Steun voor muziekonderwijs

Oude IJsselstreek - Gemeente, Muziekschool Oost-Gelderland (MOG) en Jubal ondertekenen een vierjarig convenant waarin inhoudelijke en financiële samenwerkingsafspraken zijn vastgelegd.

Met het ondertekenen van dit vierjarig convenant leggen de drie partijen, MOG, Jubal en gemeente de inhoudelijke en financiële samenwerkingsafspraken vast, over de continuïteit en kwaliteit van het muziekonderwijs in de gemeente. 

Muziekvereniging Jubal ontvangt gedurende een pilotperiode van 4 jaren een subsidie van 15.000 euro per jaar voor het verzorgen van muzieklessen aan leerlingen HaFaBra in Varsseveld en omstreken. Deze pilot maakt onderdeel uit van het convenant. 

Henk Lubberdink, directeur –bestuurder MOG: “Muziekschool Oost-Gelderland zorgt ook de komende vier jaar weer voor kwaliteit en continuïteit van het muziekonderwijs; via Méér Muziek in de Klas naar Méér Muziek in de Gemeente en het verenigingsleven. Wij zijn blij dat de gemeente Oude IJsselstreek dit weer vier jaar ondersteunt”.

"Veel ouders gunnen hun kind muziekles, maar lopen aan tegen de kosten. Deze pilotsubsidie maakt muziekles beter betaalbaar", aldus voorzitter Mark Jansen van Jubal. "We gaan er dan ook voor de pilot tot een groot succes te maken".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden