Tijdens Huntenkunst vorig jaar. (foto: Roel Kleinpenning)
Tijdens Huntenkunst vorig jaar. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
coronavirus

Geen Huntenkunst in 2020

Ulft - Huntenkunst zou gehouden worden op 15, 16 en 17 mei, in de periode dat de regering festivals verboden heeft. 

"Uiteraard respecteren we dat besluit. Ook voor ons geldt, dat gezondheid voor alles gaat en zeker nu de hoogste prioriteit verdient. Daarom hebben we besloten om de 28ste Huntenkunst te verplaatsen naar volgend jaar en wel op 28, 29 en 30 mei", aldus organisator Harrie Schenning.

"Deze verplaatsing houdt in dat ook dan de Estlandse kunstenaars centraal zullen staan en dat ook weer het project met de afgestudeerde ArtEZ-studenten plaatsvindt."

"Ofschoon het afblazen van Huntenkunst 2020 ons zwaar valt, stemt ons vertrouwensvol hoe kunstenaars daarop reageren. Zij onderschrijven ons besluit. Wij krijgen vele positieve reacties en in dit stadium hebben zich al in een dag tijd veel kunstenaars opgegeven voor volgend jaar. Wij zijn dankbaar voor hun ondersteuning. Aan de kunstenaars zal het niet liggen. Wij zien veel animo tot deelname. Uit de gekregen reacties blijkt dat Huntenkunst grote populariteit onder de kunstenaars geniet. Wel zullen we door het afblazen van het evenement van dit jaar financiële hobbels overwonnen moeten worden, omdat wij reeds diverse aanloopkosten gemaakt hebben. Wij hebben de gemeente daarvan op de hoogte gesteld. Zij onderschrijft onze bijzondere financiële positie, die veroorzaakt is door het huidige coronavirus en zoekt mee naar een oplossing."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden