Klant met medewerker
Klant met medewerker (Foto: Sensire)
coronavirus

Maatschappelijk werk en Steunpunt Mantelzorg ook nu actief

Oude IJsselstreek - Niets is zeker in deze tijd waarin het coronavirus haar weg vindt. Steunpunt Mantelzorg kan een een extra ondersteuning leveren bij bewonersinitiatieven of bij vragen.

Vragen die niet van medische aard zijn maar te maken hebben met de persoonlijke leefsituatie en eigen welzijn in deze periode van onzekerheid. Maar ook vragen rondom verlies van werk en inkomen of regelingen die vanuit de overheid worden aangeboden Het kan dan prettig zijn om even met iemand te praten die buiten uw persoonlijke situatie staat, die vanuit een frisse blik met meedenkt, een luisterend biedt of samen naar praktische oplossingen zoekt en vragen kan beantwoorden.

Dit geldt in het bijzonder ook voor de mantelzorger waar nu een extra beroep op wordt gedaan. Ook de mantelzorger kan behoefte hebben aan iemand die luistert, iemand om mee te sparren over hoe het allemaal te doen en vol te houden of aan iemand die antwoord geeft op praktische vragen.

Sensire Maatschappelijk werk, Sociaal Raadslieden werk en Mantelzorgondersteuning, ondersteunen waar nodig. Dit kan kosteloos via een telefonische afspraak, chat of beeldbellen. Een team professionals staat klaar. Aanmelden kan via amw.oudeijsselstreek@sensire.nl of telefoonnummer : 0314-357151.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden