Foto:
coronavirus

Univé sluit uit voorzorg alle winkels

Varsseveld - Univé  sluit per direct alle winkels tot in ieder geval 6 april. In het belang van zowel haar leden als haar medewerkers wil de coöperatie het risico op coronabesmetting voorkomen door fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden. 

Dat een afspraak in de winkel of op locatie de komende weken even niet mogelijk is, betekent volgens Ron Bavelaar, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Coöperatie Univé, niet dat dit ten koste gaat van Univé’s serviceniveau. ‘Onze leden kunnen telefonisch en online contact opnemen met Univé, we hebben onze capaciteit op deze kanalen verhoogd,’ aldus Bavelaar. De bestuurder benadrukt dat het besluit tot algehele winkelsluiting een kwestie van prioriteit is: ‘Het gezondheidsbelang van onze leden en medewerkers gaat boven alles.’

Algehele winkelsluiting

Hoewel het kabinet afgelopen weekend al besloot tot de sluiting van scholen, kinderopvang en horeca, zijn preventieve coronamaatregelen van de overheid richting retailers vooralsnog minder vergaand. Toch besluit Univé wel al tot algehele winkelsluiting, om zo fysiek contact tussen medewerkers onderling en met leden, en daarmee het besmettingsrisico, te minimaliseren. 

Eerder deze maand gingen Brabantse Univé-winkels al op slot, terwijl inmiddels vrijwel alle medewerkers vanuit huis de dienstverlening voortzetten.

Meer berichten