Coronavirus.
Coronavirus. (Foto: Pixabay)
coronavirus

Alle scholen per direct gesloten

Oude IJsselstreek - In navolging van andere landen heeft het kabinet ook in ons land besloten de scholen per direct te sluiten. Een lastig, maar ook weloverwogen en dapper besluit. Dit betekent dat er tot en met 6 april geen onderwijs op school wordt geboden.

Ouders, verzorgers die werkzaam zijn in de zorg, bij de politie, de brandweer of in het onderwijs zelf, kunnen de kinderen, mits klachtenvrij, gewoon naar school brengen. Dit geldt ook voor ouders, verzorgers werkzaam in de voedselketen. Er wordt hier gesproken over zogenaamde cruciale beroepen, een lijst met beroepen die door NTCV is opgesteld. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen
"Voor de kinderen zullen we gepaste maatregelen treffen. We stellen het op prijs als u de opvang zelf kunt regelen, daarmee worden de aantallen leerlingen op school beperkt", meldt Albert Sluiter van Essentius.
"Het geven van onderwijs stopt met deze maatregelen niet. Via de directeur wordt u geïnformeerd over de inhouden van de lespakketten voor de thuiszittende kinderen en de wijze waarop hier door ons op afstand en online in wordt ondersteund."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden