Foto:
coronavirus

Silvolds feest 75 jaar bevrijding afgelast

Silvolde – De festiviteiten in het kader van 75 jaar vrijheid in Silvolde gaan helaas niet door. Op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april zouden diverse activiteiten plaatsvinden, maar door de maatregelen van de regering rondom het Coronavirus kunnen deze niet door gaan. Een teleurstelling voor de organisatie die er al maanden mee bezig is geweest en uiteraard ook voor de vele bezoekers die dit al in hun agenda hadden staan.

Op vrijdag 3 april zou de aftrap plaatsvinden in ‘de Sprank’, het verenigingsgebouw naast de protestante kerk van Silvolde. Daar zou de film ‘Krieg am Niederrhein’ worden gedraaid. Een film dat beeld geeft over de oorlog in Silvolde en omstreken. Daarnaast zou in café ’t Centrum ‘The Neil Young Mirror Band’ optreden met hun programma ‘Rockin’ in the free World’. Een toepasselijk begin van 75 jaar vrijheid in Silvolde, maar helaas kan dit allemaal niet doorgaan.

Ook op zaterdag waren tal van activiteiten gepland. Zo zou er een expositie plaatsvinden en zou er een wandeltocht zijn vanuit Bontebrug naar Silvolde met onderweg diverse stops waar mensen bijgepraat worden over het verhaal van 75 jaar geleden. In de avond was er een groot bevrijdingsconcert gepland in het Isala College door Chr. muziekvereniging Excelsior en harmonie St. Radboud, maar ook deze gaat niet door.

De organisatie geeft aan dat dit niet wil zeggen dat Silvolde haar 75 jaar bevrijdingsfeest niet gaat vieren, maar of alle activiteiten te verplaatsen zijn naar een ander moment valt te bezien. Toch is de organisatie hier niet pessimistisch in. ‘Eén virus pakt ons feest niet van ons af!’, aldus de organisatie. Mocht er meer bekend worden over een alternatieve datum of een alternatief feest dan zoeken zij uiteraard de publiciteit weer op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden