Coronavirus.
Coronavirus. (Foto: Pixabay)
coronavirus

Scholen voortgezet onderwijs gesloten

Silvolde/Ulft - Het bestuur van Achterhoek VO heeft vandaag besloten om alle schoollocaties voor het voortgezet onderwijs te sluiten. Ook in de gemeente Oude IJsselstreek.

Volgens burgemeester Otwin van Dijk een lastig maar noodzakelijk besluit: “Ik steun dan ook het besluit van het schoolbestuur. Het sluiten van schoolgebouwen heeft veel impact. Dat realiseer ik me goed. Maar, mede gelet op het feit dat zaterdag bij een docent van het Almende College in onze gemeente een besmetting is geconstateerd, was er geen andere keus dan het sluiten van de schoolgebouwen. Ik snap dat collega-docenten, leerlingen en ouders zich zorgen maken. Door nu schoolgebouwen te sluiten en op een andere manier lessen te verzorgen, kan verdere besmetting worden voorkomen. Ik wens de zieke docent veel sterkte en hoop op een spoedig herstel.”
“We moeten allemaal een bijdrage leveren om de verspreiding van het virus te beperken. Samen zetten we onze schouders eronder. Let een beetje op elkaar en help mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Beperk risico’s voor jezelf en anderen. En gebruik je gezond verstand. Als iedereen z’n steentje bijdraagt, gaan we het samen fixen”, aldus burgemeester Van Dijk.

Meer berichten