Foto:
coronavirus

Coronavirus treft harmonie St. Radboud Silvolde

Silvolde - Op donderdagmiddag 12 maart heeft  het kabinet  het besluit genomen alle evenementen voor meer dan 100 personen af te gelasten. Helaas treft dit ook harmonie St. Radboud uit Silvolde. Op het programma deze maand stond een receptie ter ere van twee leden die al 60 jaar lid zijn. Deze zou plaatsvinden op zaterdag 21 maart a.s. maar helaas. Daarnaast stond op zondag 29 maart een concert gepland samen met popkoor Liberate uit Gaanderen. Ook dit concert komt nu te vervallen. Een domper voor de vereniging die maanden bezig is geweest met de voorbereiding.

Tonnie Geerts en Theo Pelgrim zullen moeten wachten voordat ze het feestje krijgen die ze verdiend hebben. Beiden zijn 60 jaar lid van de vereniging en krijgen, in de traditie van de vereniging, een receptie aangeboden. Deze zou gehouden worden op zaterdag 21 maart a.s. De voorbereidingen zijn al klaar: Uitnodigingen zijn verstuurd, speeches zijn geschreven, maar het lijkt nu allemaal voor niets. Dankzij het Coronavirus mag deze receptie nu nog niet plaatsvinden. Uiteraard komt er later in het jaar een nieuwe datum, maar wanneer is nog even te bezien. Eerst moet het Coronavirus weg zijn en dan kan het feest doorgaan.

Maar dat is nog niet alles. Een week later, op zondag 29 maart, zou de harmonie een popconcert houden samen met popkoor Liberate uit Gaanderen. Het orkest is hier al maanden mee bezig geweest. Eerst met het uitzoeken van de muziek en dan uiteraard met het instuderen. De komende weken voor het concert zouden de twee samen repeteren. Het harmonieorkest samen met het koor. Voor de muzikanten en de koorleden is dat de kers op de taart, maar helaas zal ook dit moeten worden uitgesteld tot na het Coronavirus. Echt een teleurstelling voor de leden van beide verenigingen.

Wanneer uiteindelijk deze evenementen doorgang kunnen vinden is op dit moment nog niet bekend. Maar van uitstel komt zeker geen afstel. ‘Nu niet’ betekent bij harmonie St. Radboud zeker geen ‘nooit niet’. Houd daarom de media in de gaten of kijk op de Facebook-pagina van harmonie St. Radboud uit Silvolde. Mocht u meer informatie willen dan kunt u natuurlijk ook mailen naar info@radboudsilvolde.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden