Coronavirus.
Coronavirus. (Foto: Pixabay)
coronavirus

Almende schrapt excursies en uitwisselingen

Ulft/Silvolde - De maatregelen die genomen worden rondom de verspreiding van het coronavirus volgen elkaar in rap tempo op. Ook het Almende College is overgegaan tot het afgelasten van allerlei activiteiten. "Dat is ongelofelijk jammer, maar het moge duidelijk zijn dat het niet meer verantwoord is om deze activiteiten doorgang te laten vinden."

Alle buitenschoolse activiteiten (uitwisselingen, buitenlandse reizen, dagexcursies, et cetera) worden afgelast, in ieder geval tot de meivakantie.

Ouders wordt gevraagd: "Als zoon of dochter de klachten heeft zoals die door het RIVM worden omschreven, wordt hij of zij geacht thuis te blijven. Er zal meer lesuitval zijn in verband met docenten die klachten hebben en daardoor thuis moeten blijven."

Vooralsnog is niet besloten om scholen te sluiten of beperkt open te houden.

"We merken dat het nodige ‘nepnieuws’ zich ook onder de leerlingen van het Almende verspreidt. U kunt er vanuit gaan dat we pas de deuren sluiten als dat door een landelijke maatregel wordt voorgeschreven."

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-het-onderwijs-en-kinderopvang

Meer berichten