Snoeicursus hoogstamfruit.
Snoeicursus hoogstamfruit. (Foto: Henk Krajenbrink)

Praktijkcursus hoogstamfruitbomen snoeien in Megchelen

Megchelen - Op 14 maart is er een cursus hoogstamfruitbomen snoeien. Na een korte uitleg over de theorie achter het snoeien gaan alle deelnemers onder leiding van Ruud Borkus van Stichting Landschapsbeheer Gelderland aan de slag met de praktijk.

Op veel plekken in de Achterhoek zijn nog hoogstamfruitbomen te vinden, soms als echte boomgaard en soms als enkele fruitbomen op het erf. De fruitbomen horen bij ons landschap, en vormen ook een echte aanwinst voor de natuur.

Voor het behoud van fruitbomen is het wel van belang dat ze regelmatig gesnoeid worden. Veel eigenaren van boomgaarden weten alleen niet goed hoe ze dit moeten doen. Voor die mensen wordt zaterdag 14 maart 2020 van 10.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 9.45 uur) een praktische cursus gegeven.

Snoeigereedschap wordt door Landschapsbeheer Gelderland verzorgt. Deelnemers dienen stevige schoenen en eventueel eigen handschoenen mee te brengen.

De kosten voor de 1-daagse praktijkcursus bedragen 35 euro per persoon voor leden en 40 euro voor niet-leden. Voor koffie, thee en een lunch (soep met broodjes) wordt gezorgd.

Aanmelden kan tot 9 maart via uditters@val-oudeijssel.nl of 0315-630002.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden