Clubgreenup en Oersterk samen aan de slag

Oude IJsselstreek - Op vrijdag 13 maart, tijdens het NL-doet weekend, start het eerste samenwerkingsproject tussen Stichting Clubgreenup en Stichting Oersterk in de gemeente Oude IJsselstreek.

Op het terrein van het fruitbos, aan de Staringstraat in tussen Gendringen en Ulft, zijn de bomen toe aan goede bemesting. "De bodem is hier erg schraal, waardoor de groei van de bomen een beetje achterblijft", aldus André Evers, voorzitter van Clubgreenup.

Door een goede bemesting nu, zal de groei flink gestimuleerd worden en kan het eerste fruit dit jaar al verwacht worden. Dit terrein is in maart 2017 aangeplant door Scouting Gendringen.

Oersterk wil als dagbesteding voor mensen met een beperking de werkzaamheden uitbreiden. "Door groenvoorziening als activiteit in te brengen, willen we hier aan tegemoet komen", aldus begeleider Koen Barink. Wekelijks zullen er werkzaamheden als aanplant en onderhoud van de beplanting en paden plaats vinden. Daarnaast biedt de plek ruimte om in contact te komen met andere mensen. "De NL-doet dag is een geweldig initiatief om deze activiteit een officiële start te geven."

Wie wil helpen, kan zich melden via de website van het Oranjefonds. Voor de lunch wordt gezorgd.

clubgreenup.org en stichtingoersterk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden