Ondernemer van de week: Robert Steentjes. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Robert Steentjes. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Robert Steentjes prikte al vroeg gaatjes met een spijkerbed

Silvolde - Robert Steentjes is de derde generatie bij Tuincentrum Steentjes in Silvolde. Hij houdt van de veelzijdigheid die zijn werk te bieden heeft. "De inkoop is misschien wel het mooist", zegt hij na enig nadenken. "Het is op de veiling echt een sport om mooie kwaliteit voor een lage prijs te scoren. Verder heb je er contact met de collega's. Voor serieuze uitwisseling, maar er wordt onderling ook best geouwehoerd."

door Nick Moritz

Het was grootvader Steentjes die in 1929 van start ging met de handel in kerstbomen, fruitbomen, rozen en zaden. Diens zoon breidde de zaak uit met onder meer snijbloemen en kamerplanten. Als kind had Robert geen weet van dit soort zaken. Het tuincentrum was een speelparadijs waar soms leuke klusjes te doen waren. "We hadden hier alle ruimte om te spelen en te rennen, zowel buiten als in de kas. We vonden het ook spannend om te helpen. Met plantjes verspenen bijvoorbeeld. Dat was toen allemaal nog handwerk. Met een soort spijkerbed maakten we gaatjes in de aangedrukte aarde. In elk gaatje moest een jong plantje worden geduwd, dat konden de kinderhandjes zeker zo goed."

Over opvolging werd bij Steentjes thuis nooit gesproken. Maar op het moment dat er voor een studie moest worden gekozen stond het besluit van Robert al vast. "Ik had allang kennis gemaakt met het werk hier en dat beviel goed. Bovendien had ik weinig zin in leren, de middelbare tuinbouwschool vond ik mooi zat. Ja, daar heb ik nu wel eens spijt van. Met het werk is echter nog steeds niks mis. Vooral het voorjaar is prachtig. Dan zie je de jonge kweek opkomen. Dat moet in goede banen worden geleid en dat geeft veel voldoening. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan dit vak. Je bent afhankelijk van het weer. De afgelopen twee zomers waren niet gemakkelijk. Verder heb je weinig dagen vrij. De zaak twee of drie weken sluiten gaat ook niet, ons werk gaat altijd door."

"Dit werk is een combinatie van kennis van zaken, prettige omgang met de klanten en medewerkers, ervaring, routine en 'fingerspitzengefühl'", vervolgt Steentjes. "Dat komt zondag 8 maart ook allemaal weer samen in onze jaarlijkse 'Silvoldse Voorjaarsmarkt'. Opnieuw een dag vol voordeel en gezelligheid."

Tuincentrum Steentjes

Oude Dinxperloseweg 68 Silvolde

Telefoon: 0315 - 323156

Meer berichten