Westenhorstleerling wint voorleeswedstrijd

Dinxperlo - Op dinsdag 18 februari vond in de Bibliotheek Dinxperlo de bibliotheekronde plaats van ‘Read2Me!’, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Zes leerlingen van Schaersvoorde Dinxperlo, Wesenthorst in Ulft en Isala in Silvolde die al voorleeskampioen waren geworden in de schoolronde, gingen de strijd met elkaar aan om een plekje in de provinciale finale op 14 maart in Apeldoorn.

Het doel van ‘Read2Me!’ is het vergroten van het leesplezier bij jongeren in het voortgezet onderwijs. En dat de deelnemende leerlingen plezier in het (voor)lezen hebben, was wel duidelijk.

Het was een spannende strijd van hoog niveau tussen Jill Vriesen, Gilliam Schaap, Hanne Duenk, Gijs Vriezen, Morris Putman en Maud Vriens. Ze maakten het de jury, bestaande uit wethouder van de gemeente Aalten Hans te Lindert, winnares van Read2Me 2019 Roos Vos, redacteur Lydia ter Welle en Annet Groeneveld van Bibliotheek Achterhoekse Poort behoorlijk moeilijk.

Na een korte pauze, waarin de jonge dansers van DanzArte het publiek hun kunsten toonden, kwam de jury met het verlossende woord: Hanne Duenk van Wesenthorst in Ulft is de winnares.

Zij mag door naar de provinciale finale in Apeldoorn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden