Aftrap van 'Scoor een Boek!' in groep 5 van basisschool De Oersprong.
Aftrap van 'Scoor een Boek!' in groep 5 van basisschool De Oersprong. (Foto: )

De Graafschap steunt project ‘Scoor een Boek!’

Voetbalclub De Graafschap en de bibliotheken in de Achterhoek hebben hun krachten gebundeld in het leesproject ‘Scoor een Boek!’

Ulft/Terborg - Dit is een landelijk project dat wordt gesteund door de Eredivisie CV en waaraan inmiddels meer dan 20 voetbalclubs deelnemen. Het doel is om de leerlingen uit groep 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. In de afgelopen weken vond ook de aftrap van het project plaats bij basisschool De Oersprong, Obs de Woelwaters en basisschool Dynamiek.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Dat is wat de bibliotheken en de voetbalclub willen bereiken met ‘Scoor een Boek!’ In de komende weken gaan bijna 800 leerlingen uit groep 5 en 6 in de Achterhoek zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. Net als bij een voetbalwedstrijd is er een aftrap, een rust en een fluitsignaal en gedurende de hele wedstrijd worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Hidde Jurjus, keeper van De Graafschap.

Tijdens de aftrap ging een leesconsulent van de Bibliotheek bij de deelnemende scholen langs met een topselectie aan boeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden