Harry Thissen is spelleider.
Harry Thissen is spelleider. (Foto: Christa van Dee)

'Wesenthorst veel leuker dan Duitse school!'

Ulft - De scholieren van de Gesamtschule uit Emmerich kwamen vorige week maandag een kijkje nemen bij hun Nederlandse buddy’s op de Wesenthorst in Ulft.
Iedere scholier uit klas 2G is in het kader van het project 'Hallo Europa: vrede, vrijheid en duurzaamheid' (van de Euregio en de Provincie Gelderland) gekoppeld aan een scholier van de Gesamtschule uit Emmerich. De scholieren uit Emmerich hebben allemaal het keuzevak Nederlands en mochten daarom deelnemen aan dit project.

Om de zenuwen enigszins onder controle te krijgen, had muziekdocent Harry Thissen een geweldig, leuke NL-DLD quiz in elkaar gezet. Allerlei elementen zaten er in verwerkt. De Duitse scholieren wonnen deze quiz glansrijk. Voor de winnaars waren er grote stroopwafels en voor de verliezers een kleine.
Vervolgens gingen de jongelui in twee groepen uiteen, uiteraard weer samen met hun buddy, en mochten een viertal korte lessen volgden. De Duitse jongeren waren razend enthousiast over de Wesenthorst: “Veel leuker dan een Duitse school!”
De leerlingen van de Wesenthorst gaan op 2 en 4 maart sfeer proeven in Emmerich, want dan gaan ze samen met hun buddy kunstwerken maken.Dit doen zij niet alleen, want ook een klas van het Rietveld Lyceum uit Doetinchem en een groep scholieren van het Willibrord Gymnasium nemen deel aan dit grensoverschrijdende project.

Dit project behelst een 7-tal bijeenkomsten en bezoeken aan bedrijven/organisaties in Nederland en Duitsland. Aan de hand van de 17 Substainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, oftewel de bouwstenen van de vrede, gaan de leerlingen niet 75 jaar terug in de tijd, kijken ze vooruit in de tijd: Hoe kunnen wij op duurzame wijze wij vrede en vrijheid gehouden?
Het eindresultaat van dit project zal te zien zijn in de vorm van buitenkunst, begin mei 2020 in gemeenten die ook een financiële bijdrage hebben geleverd aan dit project: Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem en de Stadt Emmerich am Rhein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden