Dansgarde Iseldonk wint wisselbeker tijdens eigen Dansgardefestival Iseldonk
Dansgarde Iseldonk wint wisselbeker tijdens eigen Dansgardefestival Iseldonk (Foto: Guus Tinnevelt)

Prijzenregen voor Dansgarde Iseldonk op eigen dansfestival

Ulft - Op zondag 16 februari, tijdens de vierde editie van het ‘Dansgardefestival Iseldonk’, ging Dansgarde Iseldonk er met de meeste prijzen vandoor tijdens hun eigen dansfestival, dat dit jaar werd gehouden in de Rabobankzaal van DRU Industriepark Ulft.

Maar liefst 8 eerste prijzen werden door de verschillende dansgroepen in de wacht gesleept in de categorieën karakterdans, showdans en gardedans.

De groep D-Stroy kreeg tijdens dit festival het hoogste aantal punten: 290 van de 300 te behalen punten. Zij wonnen hiermee de eerste prijs in de categorie ‘Groepen Modern leeftijd 16 jaar en ouder’. Ook de wisselbeker, die jaarlijks naar de dansvereniging gaat die tijdens het Iseldonkse dansfestival de meeste vakjury-punten behaald, bleef in Ulft.

De Rabobankzaal van DRU Industriepark Ulft werd voor deze wedstrijddag omgetoverd tot een groot danspodium voor jeugdige dansgroepen in de leeftijd van 4 t/m circa 20 jaar. De elf deelnemende dansverenigingen uit de Achterhoek, de Liemers en zelfs uit Groningen toonden vol enthousiasme hun dansen aan het publiek.

Uit de Gemeente Oude IJsselstreek en omliggende gemeenten namen deel: Dansgarde d'Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg, DV-Rhythm Lengel, Dance Fun uit Heumen, CV de Nachtuulen Oud-Zevenaar, De Mölledraejers Nieuw Wehl, Carnavalsvereniging Het Olde Tollus uit Tolkamer, , CV de Nölers Dieren, Dynamic Dancers uit Gendringen en CV de Deurdouwers uit Angerlo. Uit het hoge noorden van Nederland stal dansgroep DG the flames uit Groningen de show.Zelf trad de Iseldonkse dansvereniging op met acht dansgroepen, een duo-dans en twee solo-dansen.

De dansgroepen werden ingedeeld in diverse categorieën van karakterdans tot showdans en gardedans. Iedere groep werd binnen deze categorie beoordeeld op danskwaliteit, originaliteit en uitstraling door een professionele vakjury.

Dansgarde Iseldonk bestaat inmiddels bijna veertig jaar. Met meer dan 70 jeugdleden in de leeftijd van 4 t/m circa 20 jaar, maakt Dansgarde Iseldonk deel uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval, en verzorgt o.a. tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens. Verder loopt de dansvereniging als enthousiaste groep mee aan de Iseldonkse carnavalsoptocht. Voorafgaand en tevens als afsluiting van het carnaval worden er diverse dansfestivals bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen tonen. Hiermee zijn door de dansvereniging ook dit jaar al diverse prijzen in de wacht gesleept.

De organisatie van het dansfestival is in handen van Jilke Wieben, Heidi Koster, Rianne Daals, Sabine Rutjes, Vivian Epskamp, Wilco van’t Hul en Luc Koster. De presentatie van het dansfestival werd verzorgd door Martijn Bruines.

Voor aanmelding dansgroepen en/of meer informatie: www.iseldonk.com en dansgardeiseldonk@gmail.com .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden