Gewonnen!
Gewonnen! (Foto: Gerjan Kamphuis)

Ulftse nachtegalen beste koor van Gelderland 2020

Ulft - Het jeugdkoor van de Ulftse Nachtegalen is er afgelopen zaterdag in Ede in geslaagd om haar titel 'Beste Koor van Gelderland' te verdedigen en zodoende de titel 'Beste Koor van Gelderland 2020' te verdienen.

Na de opkomst in het volle Acousticum in Ede met 'Veni Emmanuel' stelde het koor zich voor met een verrassende tekst op muziek uit de musical Cats. Hierbij werd Ulft op een zeer swingende manier op de kaart gezet.

Het programma dat het koor (onder andere liederen van Poulenc) zong werd door de professionele jury ingeschaald op de hoogst mogelijk categorie: Excellent Koor. Het behaalde 268 van de 300 maximaal te behalen punten (omgerekend een 8,9).

De enige tip van de jury was om de getoonde breekbaarheid van het koor te laten horen door eens zéér pianissimo (héél zachtjes zingen met behoud van de melodie en verstaanbaarheid). Dít werd door dirigent Ben Simmes in de toegift direct gedemonstreerd door het zéér gevoelige Israëlische slaapliedje 'Durme' in te zetten, waarna de muisstille zaal ontplofte.

Na deze provinciale titel gaan de Nachtegalen nu door naar de landelijke finale op 6 juni in Utrecht in Tivoli.

ulftsenachtegalen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden