Prins Bas (links) en adjudant Cas.
Prins Bas (links) en adjudant Cas.

't Is altied te kort met prins Bas en adjudant Cas

Silvolde - Op zaterdag 8 februari hulde het Mauritiusgebouw in Silvolde zich in Amsterdamse sferen voor een groots spektakel: het Jeugdcarnaval vierde haar jaarlijkse Jeugdprinsenmiddag. Tijdens een programma gevuld met grachtenpanden, Madame Tussauds, het Rijksmuseum en alles wat onze hoofdstad betaamt, beleefde de middag haar hoogtepunt met het bekendmaken van de nieuwe hoogheden: prins Bas en adjudant Cas.

Na een succesvolle primeur in het Mauritiusgebouw keerde het Jeugdcarnaval dit jaar terug naar haar nieuwe residentie en presenteerde daar een onvergetelijk programma aan een bomvolle zaal. Al maanden oefenden Raad van Elf, Hofdame, Dansmarietjes en DivAlaafjes onder begeleiding van vele vrijwilligers voor een spectaculair programma vol dans, zang en sketches. En met succes: het publiek genoot van een flinke dosis humor, enthousiasme en zelfs ontroering.

Het spannendste moment bij uitstek was de prinsenpresentie. Eindelijk werd de vraag die al maanden door het dorp gonsde beantwoord: wie staan er aan het hoofd van dit Jeugdcarnavalsjaar? In een grootse en hartverwarmende vertelling van Ciske de Rat waarbij alle kinderen betrokken waren, stond samenzijn en saamhorigheid centraal: niemand hoort carnaval alleen te vieren. Door een erehaag van hun vrienden bestormden niet lang daarna de nieuwe hoogheden het podium om hun identiteit te onthullen. Daar stonden ze dan: het Jeugdcarnaval 2020 staat onder leiding van prins Bas van der Kemp en adjudant Cas de Berk!

Met hun motto “’t Is altied te kort!” staan de jongens klaar voor een fantastische campagne. Het dorp maakt zich op voor een geweldige carnaval en prins en adjudant genieten volop nu heerschappij Zillewold aan hun voeten ligt. Ze weten immers maar al te goed: ’t is altied te kort.

Meer berichten