Terrein van de DKL Party.
Terrein van de DKL Party. (Foto: Henk van Raaij)

DKL-party naar zaterdag en nieuwe plek

Silvolde - Na meer dan 30 jaar verhuist de DKLparty in Silvolde van terrein en van dagen. De 33e editie van de DKLparty vindt plaats op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni één weiland dichter richting het dorp.

De DKLparty – in de volksmond nog steeds bekend als de Daklozenparty – bestaat inmiddels meer dan dertig jaar, maar blijft toch ieder jaar weer vernieuwen. Het doel van de DKLparty is om een evenement te organiseren voor Silvolde en nabijgelegen dorpen waarin het letterlijk draait om feest! "Het woord 'party' zit niet voor niets in onze naam, het is ons DNA en we proberen er dan ook ieder jaar voor te zorgen dat jong en oud samen feest vieren", aldus Erik ter Voert namens de organisatie van het feest.

Met zon het hele weekend hoog aan de hemel kende de DKLparty vorig jaar een uiterst sfeervolle editie waar nog lang over werd nagepraat. Het programma voor de ouderen, het levensgroot beerpong kampioenschap, het speciaalbierplein en het hoge feestgehalte vielen bij het publiek zeer goed in de smaak. Toch staan er voor dit jaar vernieuwingen op het programma. De organisatie geeft aan na iedere editie in gesprek te gaan met de bezoekers en afgelopen jaar is er een enquête verstuurd via social media. "Op basis daarvan hebben we de knoop doorgehakt en gaan we de DKLparty dit jaar op vrijdag en zaterdag organiseren!"

Van oudsher werd de Daklozenparty altijd op vrijdag en zondag georganiseerd, omdat er in de buurt veel te doen was op de zaterdagavond. Tegenwoordig is dit echter minder het geval en wordt de zaterdag door de bezoekers van het feest gezien als de 'ideale dag' om te genieten van een stukje muziek, een lekker glaasje drinken en veel (oude) bekenden. Met die insteek is de organisatie aan de slag gegaan om de familiedag van de zondag over te hevelen naar de zaterdag. "De vrijdag blijft volledig intact en dus echt feest zoals de DKL-bezoeker gewend is! 'De familiedag' zoals DKL-zondag altijd wordt genoemd, zal aankomend jaar op zaterdag worden georganiseerd. We beginnen wat later en gaan ook wat langer door zodat er ook op deze dag meer ruimte is voor echt goede artiesten. Het terrein zal worden aangepast, zodat mensen lekker buiten kunnen genieten van de livemuziek!"

Naast de nieuwe data is de organisatie voor komende editie op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. De uitkomst werd gevonden één weiland dichter richting het dorp.

Meer informatie:

www.dklparty.nl

Meer berichten