Foto: Nico Marcus

Carnaval in Zinkputdorp

Varsselder - De prins bij de Varsselderse carnavalsvereniging de Zinkput is dit jaar Mike Frazer. Samen met zijn adjudanten Jan Aalders en Sven te Kaat zijn zij van zins er een geweldig carnavalsjaar van te maken. De leus van prins Mike is 'Wi-j doen 't licht wel uut'.

De jeugdprinses in Zinkputdorp (zoals Varsselder-Veldhunten heet tijdens carnaval) is Femke Bruins met page Flora van Hasselt en adjudant Bram Menting. De leus van Jeugdprinses Femke is 'Met deze toppers uit hunten gaan wij stunten'.

Het carnaval begint op donderdagavond 20 februari met het steekschieten in 't Dorpshuus.

Vrijdag 21 februari brengen beide hoogheden 's morgens een bezoek aan basisschool Pius X. Na afloop van het programma is er bij goed weer een optocht. 's Middags worden de zieken en bejaarden in de verschillende centra bezocht. De prins(es) bezoeken 's avonds de wagenbouwers op diverse locaties.

Op zaterdagmorgen brengen de hoogheden een bezoek aan zowel de jongste als de oudste inwoner van het dorp. 's Middags worden de woningen aan de Leemlandseweg versierd. Zaterdagavond is er een feestavond in 't Dorpshuus (vrije entree).
Op zondag gaat de carnavals optocht door Hunten en Varsselder, die start om 13.11 uur. Aansluitend is er de grote kindermiddag in 't Dorpshuus. Daar is ook een loterij met prijzen.

Op de Rozenmaandag krijgen degenen die de pronkzitting gemist hebben, de kans om de presentatie ervan te bekijken. Hiervoor kunnen mensen een plaats reserveren via Sjaak Reulink (0315-686086). 't Dorpshuus is om 13.00 uur open en 19 minuten later start het programma. Dan is ook de verkiezing van de Zinkputter van het jaar.

Meer berichten