Feico van Soest: "Ik kwam op het idee bij het zien van de tv-serie Golden Oldies." (foto: Roel Kleinpenning)
Feico van Soest: "Ik kwam op het idee bij het zien van de tv-serie Golden Oldies." (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Zing mee met het Rok en Rollator Koor

Voorst - Feico van Soest gaat iets nieuws beginnen op muzikaal gebied. De muzikant uit Voorst wil in onze regio een koor opstarten voor 60-plussers. Hij bedacht het 'Rok en Rollator Koor'. Rock zonder c.

door Marcel van Berkum

Zangkoren zijn er al in verschillende leeftijdsgroepen en met divers repertoire. Maar een koor voor ouderen, dat popklassiekers zingt, begeleid door een rockband, mag tamelijk opzienbarend worden genoemd.

"Ik kwam op het idee bij het zien van de tv-serie Golden Oldies", vertelt Feico van Soest. In 2013 stelde Ruben Nicolai een koor samen van bejaarde Hagenezen om rocknummers te zingen, begeleid door jonge rockmuzikanten. In acht afleveringen zag de kijker de route van de ouderen naar het uiteindelijke doel: een concert in Carré. De muziek bleek een duidelijke meerwaarde voor die leeftijdsgroep. De Achterhoekse dirigent/arrangeur verbaast er zich over dat ouderen op muziekavonden overwegend een stokoud repertoire voorgeschoteld krijgen. De 60-plussers van nu zijn opgegroeid in de zestiger jaren van de vorige eeuw, de beginjaren van de beatmuziek. De eerste single van The Beatles werd in Nederland een hit in 1962.

Van Soest is dirigent/arrangeur bij diverse koren en orkesten in de omgeving. Naar zijn mening is er behoefte bij ouderen om deze muziek weer te horen en mee te zingen. Hij heeft contacten gelegd met verschillende instellingen en zijn plan is enthousiast ontvangen. Ook heeft hij de band Juba bereid gevonden om tijdens concerten te begeleiden. "Onder meer Antonia in Terborg wil meewerken en kan voor vervoer naar de oefenlocaties zorgen." Binnenkort starten de repetities op maandagmiddag in Azora Antonia in Terborg en op dinsdagmiddag in De Stadskamer in Doetinchem. "Wat zou het mooi zijn om het extreem te doen. Dialectrock kan natuurlijk ook en een optreden bij een festival als Hoetchie Koe, Mañana Mañana of Zwarte Cross zou helemaal geweldig zijn."

Bewogen

De 52-jarige Voorstenaar heeft een bewogen carrière achter de rug in het bedrijfsleven. Hij reisde vele jaren van hot naar her en overnachtte regelmatig in hotels. Muziek was zijn hobby, maar die kwam danig in de knel door het hectisch en stressvol bestaan. "In 2010 was ik er wel klaar mee. Je gaat relativeren en het besef komt naar boven wat je werkelijk nodig hebt in je leven. En ik ben rigoureus gestopt met dat werk", kijkt Feico terug op zijn besluit tot een rigoureuze ommezwaai in zijn leven, dat nu is gewijd aan de muziek.

Opgave

Ben je 60+, nog goed bij stem en jong van geest? Geef je dan op voor het Rok en Rollator Koor! Repetities zijn wekelijks op maandag 14:30 - 15:45 uur in Azora Antonia in Terborg en dinsdag 15:30 - 16:45 uur in de 'Stadskamer' in Doetinchem. Voor vervoer wordt gezorgd. Info: info@rokenrollatorkoor.nl of 06-23922487.

www.rokenrollatorkoor.nl

Meer berichten