Bart Bresser (rechts) bedankt Ruud Jansen (links) voor het terbeschikking stellen van de accommodatie
Bart Bresser (rechts) bedankt Ruud Jansen (links) voor het terbeschikking stellen van de accommodatie (Leonie Jansen Fotografie)

Aftrap Preuvement Gendringen tijdens jaarlijks ondernemerssamenzijn

Gendringen - In het nieuwe pand van Waardetaxaties en Second Home Check (voormalig pand Blumer) aan de Grotestraat in Gendringen vond afgelopen zaterdag hét jaarlijkse Gendringse Ondernemerssamenzijn plaats.

De ruimte van 500 vierkante meter was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een Cubaans/Mexicaans danslokaal. Dé perfecte entourage om het thema van het Gendringse Preuvement 2020 bekend te maken voor zo’n 100 gasten.

Dit jaar krijgt het Preuvement het thema Latin mee. Het evenement dat op zaterdag 30 mei voor de 4de keer rondom de kerk plaatsvindt, belooft weer een fantastische happening te worden. Het duurt van 17.00 uur tot 22.00 uur. Na het Preuvement kan er tot 01.00 uur verder worden gefeest.

Latin is een geweldig thema

“Wie aan Cuba of Mexico denkt, associeert dit met een explosie van kleur, passie en sfeer.” Precies dát gevoel wilden we creëren tijdens het onthullen van ons thema. Zodat alle ondernemers en vrijwilligers in de juiste flow komen en geënthousiasmeerd worden.” Aan het woord is Bart Bresser, voorzitter van de Ondernemersvereniging Gendringen. “We waren blij dat Ruud Jansen van Waardetaxaties zijn nieuwe pand ter beschikking stelde voor onze jaarlijkse meeting. Samen met vrijwilligers decoreerden we de ruimte met fleurige parasols, gezellige zitjes en kleurrijke lampjes. Bovendien nodigden we een Latin DJ uit en was Petra Schwarz, eigenaar van Kinderopvang De Vlinder, bereid samen met haar 2 salsaleraren Alfredo Semanat en Yoslier Salgado een professionele salsademonstratie te geven. Na haar geslaagde act, nodigde zij haar medeondernemers uit om haar te vergezellen op de dansvloer voor het aanleren van beginnerspassen van salsa.”

Ondernemers en vrijwilligers samen

Bart Bresser vervolgt: “Voor deze ondernemersavond nodigden wij niet alleen de Gendringse ondernemers uit maar ook mensen die eveneens belangrijk zijn voor de leefbaarheid van ons dorp zoals het bestuur van de Oranjevereniging, de mensen van de stichting Bestuur Openluchttheater, de dominee en pastoor, en de vaste kern van vrijwilligers die altijd voor ons klaar staan. Zonder de bevlogen vrijwilligers zouden we evenementen zoals het Preuvement niet kunnen organiseren. De vorige editie van het Preuvement bracht ruim 5.000 mensen op de been. Dat waren niet alleen dorpsgenoten. Er kwamen ook mensen uit de omringende dorpen en vrienden van dorpsgenoten, elders uit het land, waren van de partij. Dat is heel goed voor Gendringen.”

Gastheer Ruud Jansen

Omdat Ruud Jansen, eigenaar en directeur van Waardetaxaties en Second Home Check, zijn pand ter beschikking had gesteld, was het voor genodigden mogelijk kennis te nemen van de activiteiten die Ruud met zijn 2 bedrijven ontplooit. Via de gecreëerde doorgang bereikten zij het aangrenzende pand aan de Parallelweg 4. Zo hoorden zij alles over de bedrijfsactiviteiten die vanuit deze bedrijven worden ontplooid. De belangstelling voor deze korte rondleidingen was groot. In vijf rondes vertelde Ruud over zijn passie voor auto’s (Waardetaxaties), veiligheid vergroten op campings en vakantieparken (Second Home Check) en ondernemen. De meeste deelnemers van de rondleidingen hadden geen idee over deze bedrijvigheid aan de Parallelweg 4 in Gendringen.

De ondernemersmeeting was een groot succes en duurde tot in de kleine uurtjes.

Zet het Preuvement vast in de agenda

Preuvement Gendringen, rondom de kerk op zaterdag 30 mei 2020 van 17.00 tot 22.00 uur. Het feest eindigt om 01.00 uur

De toegang tot het Preuvement is gratis en is geschikt voor jong en oud. Het terrein wordt echt gezellig gemaakt met eet- en drinkfaciliteiten. Nemen bezoekers hun kinderen mee? Ook aan hen is gedacht. Petra Schwarz (Kinderopvang De Vlinder) en haar team verzorgen in een deel van de straat kinderentertainment. Ze zingen onder andere liedjes die passen en vertellen verhalen die passen bij het thema.

Meer informatie?

Salsaleraren: Alfredo Semanat 06 29911629 en Yoslier Salgado 06 12411953.

Second Home Check: 0315 – 74 57 05

Waardetaxaties: 0315 – 84 33 08

Meer berichten