Ondernemer van de week: Sarina Tiemessen van Eten en Drinken bij Tiemessen in Etten. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Sarina Tiemessen van Eten en Drinken bij Tiemessen in Etten. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Sarina Tiemessen doet de zaak samen met 'paps en mams'

ETTEN - Bij veel ondernemers is het eigen bedrijf vergroeid met het dagelijks leven. "Als medestudenten van de Grolsch Horeca Academie over hun zaak spraken, hadden ze het over 'bij ons in het bedrijf'. Voor mij was dat steevast 'bij ons thuis'. Dat vonden ze toch apart."

door Nick Moritz

Sarina Tiemessen is praktisch in de zaak geboren. Het ouderlijk huis ligt pal achter de speeltuin die nu nog steeds tussen de cafetaria en het sfeervolle grand café met serre ligt. "Mijn ouders, Bennie en Irma, wonen om de hoek. Tiemessen is altijd al een gezellig familiebedrijf. De zaak is dusdanig met ons leven verweven dat het daadwerkelijk thuis is."

Paardrijden

Bij Tiemessen kun je goed 'eten & drinken', dat weet iedereen. Dat betekent niet dat dochter Sarina van jongs af aan meehielp met afwassen of koffie uitserveren. "Natuurlijk heb ik wel eens geholpen, maar veel liever ging ik naar mijn paard. Ik ben begonnen met de koksopleiding aan de hotelschool in Wageningen, waarbij stages in verschillende restaurants kwamen kijken. Daarnaast was ik nog steeds bloedfanatiek als het om paardrijden ging. Zo heb ik een jaar lang stage gelopen bij een hengstenhouderij in Twente. Na dat jaar wist ik zeker dat ik voor de toekomst niet verder wilde in de paardenwereld. Pa was hartstikke blij dat ik de paarden als hobby hield en stelde voor om in de zaak te komen. Ik ben toen de Grolsch Horeca Academie gaan volgen en heb deze met succes afgerond. Inmiddels ben ik tien jaar verder in de zaak en vind ik dat nog steeds hartstikke leuk."

"Mijn vader vindt het prachtig dat ik die keus uiteindelijk heb gemaakt," vervolgt Tiemessen. Door deze keuze is Tiemessen blijven investeren en innoveren. Zoals bijvoorbeeld met de verse friet, het ambachtelijke Italiaanse schepijs gemaakt door Sarina zelf en natuurlijk de nieuwe cafetaria.''
"Mijn ouders hebben er nooit op aangedrongen om in de zaak te komen. Mijn vader Ben zei altijd: 'Ga eerst maar bij een ander kijken, daar leer je veel meer van, thuis kun je nog lang genoeg rondlopen'. Nu run ik het bedrijf samen met paps en mams en hier geniet ik dagelijks van. Ik houd van gezelligheid en de omgang met mensen. Dit is dan ook de huiselijke sfeer die wij met Tiemessen willen uitstralen. Sommige vaste gasten voelen bijna als familie en dat geldt zeker voor de medewerkers."
De taken in huize Tiemessen zijn goed verdeeld. Zo staat Ben Tiemessen iedere ochtend om 07.00 uur gereed om alles weer spic en span te maken voor een nieuwe dag. Irma Tiemessen is van de financiële en administratieve afdeling. Dochter Sarina Tiemessen is voornamelijk op de werkvloer te vinden en verzorgt het contact met de medewerkers. Daarnaast maakt ze in de zomermaanden iedere ochtend ambachtelijk Italiaans schepijs. Zo worden ieders kwaliteiten optimaal ingezet."

De taken in huize Tiemessen zijn goed verdeeld. Zo maakt Ben iedere ochtend om 07.00 uur alles weer spic en span. Irma is van de administratieve afdeling. Dochter Sarina is voornamelijk op de werkvloer te vinden en maakt in de zomer ambachtelijk Italiaans schepijs. "Zo wordt ieders kwaliteiten optimaal ingezet."

etenendrinkentiemessen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden