Foto: Dirk-Jan Poot

Open dag Almende vmbo

Silvolde/Ulft - Na een gezellige en goed verlopen open dag van locatie Almende Isala is het op zaterdag 25 januari de beurt aan de locaties Almende Bluemers en Wesenthorst. Alle kinderen die nu in groep 7 en 8 zitten en hun ouders kunnen een kijkje nemen van 10.00 tot 14.30 uur.

Als het kind het schooladvies kader- en/of basisberoepsgericht, mavo of mavo-d krijgt, kom dan zeker langs.

Bij aanvang van de open dag op 25 januari wordt op beide locaties de naam van het nieuwe Almendegebouw bekendgemaakt. Deze naam is uit méér dan 250 inzendingen van de naamwedstrijd gekozen.

Bezoek de open dag, ga in gesprek met leerlingen en docenten en ontdek hoe leuk de school is. Beide locaties houden op hetzelfde moment open dag. Dit is bewust gedaan omdat op korte termijn beide locaties één school gaan worden. Om een goed beeld van de school en het vmbo-onderwijs te krijgen, wordt aangeraden om beide locaties te bezoeken. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid en als extra service rijden er gratis pendelbussen tussen de beide locaties.

In het schooljaar 2020/2021 gaat het nieuwe gebouw in Silvolde open. Dit gebouw staat naast Almende Isala. In het nieuwe gebouw komt uiteindelijk het vmbo te zitten. De locatie Bluemers zal nog een aantal jaren openblijven.

De komst van het nieuwe gebouw heeft twee redenen. De eerste reden is dat het aantal leerlingen de komende jaren hier in de regio minder wordt. Er zijn dus minder klaslokalen nodig. Verder verandert de manier van lesgeven. Hiermee wordt in de inrichting van het nieuwe gebouw volop rekening gehouden.

Meer berichten