Boek aan Huis: de Bibliotheek komt naar u toe

Oude IJsselstreek - Iedere drie weken gaat meneer Hesse op dinsdagmiddag op bezoek bij mevrouw Heinen. En iedere keer neemt hij een tas met zes boeken voor haar mee. Ze maken gezellig een praatje en bij vertrek neemt meneer Hesse in dezelfde tas ook weer zes uitgelezen boeken mee terug. Zo werkt ‘Boek aan Huis’, een service die de Bibliotheek Achterhoekse Poort aanbiedt wanneer men zelf niet naar de vestigingen kan komen.

Voordat meneer Hesse bij mevrouw Heinen langsgaat, komt hij eerst langs bij de Bibliotheek. Daar liggen dan de nieuwe boeken klaar die Debbie, de bibliotheekmedewerker, voor haar heeft uitgezocht. Mevrouw Heinen maakt al ongeveer drie jaar gebruik van ‘Boek aan Huis’, dus inmiddels weet Debbie wel welke boeken ze wél en niet leuk vindt. En bij het kennismakingsgesprek drie jaar geleden heeft ze ook aangegeven wat ze graag leest. Daarnaast houdt Debbie bij welke boeken ze al gelezen heeft en weet ze dat mevrouw Heinen boeken wil met een groot lettertype. De bibliotheek heeft namelijk ook een hele collectie van boeken met grote letters, speciaal voor mensen die moeite hebben met de kleine letters van normale boeken.

Meneer Hesse is al ongeveer tien jaar actief als vrijwilliger bij Boek aan Huis. Hij geniet van zijn fietstochtjes naar mevrouw Heinen en vindt het fijn dat hij iets voor haar kan betekenen. Mevrouw vindt het leuk dat hij langskomt en is blij dat ze op deze manier regelmatig kan blijven lezen.

Aanmelden voor Boek aan Huis

Kunt u, net als mevrouw Heinen, vanwege (tijdelijk) beperkte mobiliteit, handicap of ziekte niet zelf naar de bibliotheek komen? Dan kunt u zich opgeven voor Boek aan Huis. Een vrijwilliger komt vervolgens regelmatig nieuwe boeken of andere bibliotheekmaterialen bij u thuis brengen. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden en men kan maximaal tien materialen tegelijk lenen. Bent u al lid van de Bibliotheek? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden voor Boek aan Huis bij het Servicebureau via 088-0062929. U kunt ook een mail sturen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl.

Bent u nog geen lid? Vul dan eerst het lidmaatschapsformulier in op www.achterhoeksepoort.nl

Wilt u vrijwilliger worden? Dat is ook mogelijk! Meld u aan met het formulier op www.achterhoeksepoort.nl of neem contact op met het Servicebureau via 088-0062929.

Meer berichten