Moniek Tuenter (links) en Evelien Duenk zijn met hun praktijk onlangs verhuisd naar de Pastoor Vernooijstraat 4 in Ulft. (foto: Roel Kleinpenning)
Moniek Tuenter (links) en Evelien Duenk zijn met hun praktijk onlangs verhuisd naar de Pastoor Vernooijstraat 4 in Ulft. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Krimp is voelbaar bij bloeiende verloskundigenpraktijk Ulft

Ulft - Je ziet ze nog regelmatig, de versierde tuinen met bordjes als 'welkom in de buurt' of 'hier wordt iets uitgebroed'. Toch minder dan vroeger, de Achterhoek krimpt. De zelfstandig verloskundigen Moniek Tuenter en Evelien Duenk ervaren dat in hun onlangs verhuisde praktijk.

door Nick Moritz

"Het aantal geboorten loopt terug", vertelt Tuenter namens het duo. "Dat merken we al sinds jaren. Onze praktijk is ook afgeslankt van vier verloskundigen naar twee. Daarbij nog een praktijkassistente en twee waarnemend verloskundigen. We hebben echter weinig reden tot klagen of zorgen. De zorgbehoefte per baby is juist duidelijk toegenomen. Zo maken we tegenwoordig al snel vier echo's tegenover vroeger slechts eentje. We begeleiden aanstaande moeder en kind zo optimaal mogelijk en kwaliteit leveren is tijdsintensief."

Voor Moniek Tuenter is de verloskundigenpraktijk Ulft het dagelijkse leven en een altijd aanwezige verantwoordelijkheid. "Dat hoort bij het ondernemerschap", weet Tuenter. "Het is een fantastisch gevoel om een eigen bedrijf te runnen. Wat dat betreft ben ik gelijk in het diepe gegooid. Ik heb mijn stage in deze praktijk gedaan en na mijn studie kon in gelijk als partner in de maatschap aan het werk. Zaken als zorg voor kwaliteit, beheer van financiën, het bepalen van de praktijkvisie, administratie en het aansturen van assistenten heb ik in de praktijk geleerd met hulp van de partners. Nu staan Evelien en ik er wat dat betreft samen voor. De vrijheid die je hebt is mooi, maar ik zou de knop ook wel eens op 'uit' willen zetten."

Het is de droom van de meeste ondernemers om bezig te zijn met de kern van het werk. Voor Duenk en Tuenter komt die droom in belangrijke mate uit. "Het is fantastisch om verloskundige zorg te kunnen bieden. Bij de droom van die roeping komt wel heel veel kijken. De regelgeving van de overheid bijvoorbeeld en de rapportages aangaande de kwaliteit van de zorg. Er is ook veel overleg met collega's bij andere praktijken en het ziekenhuis, over de beste manier om zorg in de regio aan te bieden. En dan heb je natuurlijk nog de eisen van de verzekeraars. Dat geheel maakt de werkdruk hoog en het ondernemerschap boeiend, ik zou niet anders willen."

Verloskundigenpraktijk Ulft

Pastoor Vernooijstraat 4 Ulft

www.verloskundigenulft.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden