Prins Thijs de Eerste is zojuist alle versierselen omgehangen
Prins Thijs de Eerste is zojuist alle versierselen omgehangen (Foto: Femke Roelofs)

Prins Thijs de Eerste van de Deurzetters

ETTEN – Etten glimt van trots met hun nieuwe hoogheden. Prins Thijs de Eerste regeert komend jaar met het motto “Wi´j halen alles d´r uut!”. Als adjudanten zijn Björn Lentink en André van der Ley aangesteld.

Voordat ze gepresenteerd werden, nam de vereniging afscheid van Prinses Miranda de Eerste en haar adjudanten Mayke en Sander. Onder staande ovatie van de groen-wit gevulde zaal traden ze af en namen de lovende woorden vanuit de vereniging in ontvangst. Ze werden door het bestuur van CV de Deurzetters uitgebreid bedankt voor alles wat zij in het afgelopen jaar voor de vereniging betekend en gedaan hebben. Daarna werden ze muzikaal geïnstalleerd in het senaat van de vereniging.

75 jaar vrijheid, het grandioze openlucht spektakel, van Bezetting tot Vrijheid, waar de hele regio naar uitkijkt gold als basis voor de Prinspresentatie. Een aflevering van de wereldbekende serie Allo Allo werd door de leden van de Deurzetters nagespeeld. René, generaal van Klinkenhoffen, Helga en Herr Flick kwamen allemaal voorbij. Niet van echt te onderscheiden. De nieuwe Prins werd met een vliegtuig gedropt bij de Waterzuivering en werd door René en Michelle opgehaald en aan de zaal gepresenteerd.

Prins Thijs de Eerste is woonachtig in Etten, maar is daar niet geboren. Carnaval is hem in Silvolde met de paplepel ingegoten. Adjudanten Björn verraste zijn dochter die als Jeugdadjudant is aangesteld. De senior André van de Ley completeert het trio.

De invulling van de avond was wederom gevarieerd, van muziek tot dans en van toneel tot buuts.

De buuts op vrijdagvond waren wederom allemaal uit eigen dorp. Hanneke Selten beet de spits af als schoonmaakster Hanne de Schone. Ze werkt op het gemeentehuis van de Oude IJsselstreek en kent alle geheimen uit de bestuurskamer. Niels Berendsen sloot de avond af als Pastoor Pielemuis en ging als eerste geestelijke publiekelijk te biecht, onder het motto: Celibaat het niet, dan schaadt het niet.

Op zaterdagavond stond tweevoudig Achterhoeks Buutkampioen Vincent Nijhof ook in de ton.

Uiteraard ontbrak het groot Senatorenkoor van de Deurzetters en het huisorkest de Deurbloazers niet.

Jeugd heeft de toekomst, dat bleek door de mooie club dansmarietjes en Jeugdprins Xander en adjudanten Lotte en Bennit, die de nieuwe Hoogheden het vuur aan de schenen legden met hun toespraak.

Tot slot zong de zaal met veel enthousiasme het slotlied, “Bi’j ons in de Heerlijkheid” en werd een grandioze avond afgesloten en werd zoals het gebruikelijk is in Etten in de kleine uurtjes gefeest met Freeline.

Meer berichten