Jan Sessink ontvangt samen met zijn vrouw, Annie Sessink, een vendelhulde van schutterij "De Eendracht" Etten voor zijn 40 jarig schuttersjubileum
Jan Sessink ontvangt samen met zijn vrouw, Annie Sessink, een vendelhulde van schutterij "De Eendracht" Etten voor zijn 40 jarig schuttersjubileum (Foto: Selma Bultink)

Jan Sessink verrast met huldiging voor 40-jarig schuttersjubileum

Etten - Tijdens nieuwjaarsreceptie van Schutterij de Eendracht Etten is Jan Sessink verrast met een huldiging. Al 40 jaar mag hij zich schutterslid noemen van de vereniging.

Jan Sessink is in zijn jaren als schutterslid in vele functies actief geweest. Zo was hij tambour-maître, vendelier en begeleider van koningsparen. Hij is al jaren bestuurslid en heeft daar ook de rol van secretaris en tweede secretaris vervuld. Kermis- en schietcommissie, wapenmeester, en beheerder van het gebouw: Sessink is overal.
Bij de schutterij geldt het motto: Broederschap, trouw en dienstbaarheid. Dit motto is niet zomaar een paar woorden, maar dit zijn kenmerken waaraan je een waardig schutter kan herkennen.
En Jan kun je zeker een waardig schutter noemen.
Dat was dan ook de reden voor de schutterij “de Eendracht” om hem tijdens de nieuwjaarsreceptie te verrassen met een huldiging. Jan was in de veronderstelling dat er een officiële groepsfoto gemaakt zou worden en dat daarom iedereen in uniform aanwezig was.
Groot was dan ook de verrassing toen twee bestuursleden van de federatie St. Hubertus binnenkwamen. Zij hebben Jan Sessink, namens het bestuur van de Gelderse federatie, onderscheiden met de medaille van verdiensten.
Na de officiële uitreiking is het gezelschap naar het Dorpsplein in Etten getogen, waar Jan en zijn vrouw Annie, ten overstaande van zijn familie en vrienden een vendelhulde hebben gekregen.

Meer berichten