The Bintangs. (foto: Marjolein Jansen)
The Bintangs. (foto: Marjolein Jansen) (Foto: Marjolein Jansen)

Westendorp Bluesnight

Westendorp - The Bintangs, de oudste nog bestaande rockband van Nederland, treden 25 januari op tijdens de 30ste editie van de Westendorp Bluesnight in Kulturhus de Vos. Ook andere grote namen in de blues-scene zullen naar Westendorp komen, namelijk Ramblin’ Dog, Le Garage en Ralph de Jongh met band.

Ramblin’ Dog opent de avond om 20.30 uur. Deze bluesband uit de regio Eindhoven bestaat uit vier muzikanten met een vracht aan muzikale ervaring. Ze brengen ingetogen en swingende, maar vooral met passie gespeelde blues.

Na Ramblin’ Dog zijn The Bintangs aan de beurt. Opgericht in 1961 maar nog steeds springlevend. Onder leiding van Oer-Bintang en mede-oprichter Frank Kraaijeveld een graag geziene act op de Nederlandse podia.

Dan volgt Le Garage, een driekoppige band uit Utrecht. Le Garage verrast met ronkend gitaarspel, hoekige drums en doorleefde mondharmonicasolo’s.

De avond eindigt met Ralph de Jongh en band. Ralph won de Dutch Blues award in 2011 en toert momenteel door het hele land met zijn recente releases. Door zijn rauwe blues á la Seasick Steve is hij een veel gevraagd blueszanger en een must om live te zien. Hij werd ontdekt door Harry Muskee die hem o.a. liet optreden in het voorprogramma van Cuby and the Blizzards.

Traditiegetrouw praat Bert Scheuter het gebeuren in Westendorp aan elkaar. De entree is 18 euro, in de voorverkoop bij café de Vos is dat 16 euro.

Meer berichten