Foto:

Open dagen Almende College

Silvolde/Ulft - Kinderen die nu in groep 7 en of groep 8 zitten, zijn druk bezig met de vraag: naar welke middelbare school ga ik straks? Bij een goede oriëntatie hoort natuurlijk ook goed rondkijken op verschillende scholen. In januari kan dit op de verschillende locaties van het Almende College in Ulft en Silvolde.
De locaties hebben op de volgende dagen open dag:Locatie Almende Isala (Silvolde): zaterdag 11 januari van 10.00 tot 13.30 uur.
Locatie Almende Bluemers (Silvolde): zaterdag 25 januari van 10.00 tot 14.30 uur.
Locatie Almende Wesenthorst (Ulft): zaterdag 25 januari van 10.00 tot 14.30 uur.

Locatie Almende Isala
De leerlingen en docenten van de locatie Almende Isala vertellen graag wat hun school zo leuk en leerzaam maakt. Verder laten ze graag het gebouw zien. Krijgt uw kind het schooladvies mavo/havo of havo/vwo? Kom dan zeker bij ons op het Almende Isala kijken.

Bezoek proeflessen, ga in gesprek met leerlingen en docenten en ontdek hoe leuk de school is. We vertellen ook graag meer over ons flexrooster, havo-d, de verschillende stromingen en de vwo+ leerroute. Tot op 11 januari!

Locaties Almende Bluemers en Almende Wesenthorst
Krijgt uw kind het schooladvies vmbo of mavo/havo, bezoek dan ook de open dag van de locaties Almende Bluemers en Almende Wesenthorst. Beide locaties hebben op hetzelfde moment open dag, namelijk zaterdag 25 januari. Kom kijken en kom erachter hoe het er op de middelbare school aan toe gaat.

De leerlingen en docenten vertellen graag hoe leuk het op school is en wat er allemaal gebeurt. Natuurlijk vertellen we meer over de nieuwbouw en onze vernieuwde visie op onderwijs. Om een goed beeld van onze vmbo-locaties te krijgen raden we aan om beide locaties te bezoeken. Hiervoor rijdt er een gratis pendelbus tussen de locaties Almende Bluemers en Almende Wesenthorst.

Nieuw gebouw
In het schooljaar 2020/2021 gaat ons nieuwe gebouw in Silvolde open. Dit gebouw staat naast het Almende Isala. In het nieuwe gebouw komt uiteindelijk het vmbo te zitten.

De komst van het nieuwe gebouw heeft twee redenen. De eerste reden is dat het aantal leerlingen de komende jaren bij ons in de regio minder wordt. We hebben dus minder klaslokalen nodig. Verder verandert de manier van lesgeven. Hiermee houden we met de inrichting van het nieuwe gebouw volop rekening. Zo zijn we klaar voor de toekomst.

Nieuwe naam bekendmaken
Op de open dag op 25 januari maken we om 10.00 uur de naam van het nieuwe vmbo-gebouw bekend. Deze naam is uit méér dan 250 inzendingen van de namenwedstrijd getrokken.

Meer berichten