Sfeerimpressie Het Hovenhuis in Varsseveld
Sfeerimpressie Het Hovenhuis in Varsseveld (Foto: Dagelijks Leven)

Het Hovenhuis opent in maart

Varsseveld - In het centrum van Varsseveld op de locatie van de voormalige landbouwschool aan de Hovenstraat wordt op dit moment een heel bijzonder huis gebouwd: Het Hovenhuis. In maart is de opening gepland.

Dit is een kleinschalige woonzorglocatie van Dagelijks Leven voor circa twintig mensen met dementie. Bewoners kunnen hier genieten van vrijheid, maar vinden ook geborgenheid en veiligheid.

Het zorgteam zal 24 uur per dag aanwezig zijn om hen de helpende hand te bieden, zodat het leven van alledag, voor zover mogelijk, gewoon door kan gaan. ‘Gewoon, zoals thuis!’

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugen­verlies. Het Hovenhuis is dan ook van alle gemakken voorzien. De bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt.

Het Hovenhuis is toegankelijk voor iedereen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies en een zorgprofiel VV05 of hoger. Dagelijks Leven maakt woonzorg betaalbaar, ook voor mensen met alleen AOW als inkomen.

Locatiemanager Anita Rietman: “Ik ben er trots op dat we ook in Varsseveld een mooi huis creëren zodat inwoners van deze gemeente hier ook kunnen blijven wonen. Op dit moment zijn we druk bezig ons team van verzorgenden IG en verpleegkundigen compleet te maken om in maart van start te gaan. Binnen ons team staat het welzijn van onze bewoners voorop, de eigenwaarde en zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid en bewoners die dat leuk vinden mogen meehelpen met koken, net als thuis.”

Het Hovenhuis ligt midden in het centrum. Anita: “Daarvoor is bewust gekozen. Op deze wijze maken we eenvoudig contact met de buurt en haar bewoners. Zo maken we deel uit van de wijk. We maken gebruik van de diensten en mogelijkheden van vrijwilligers, mantelzorgers en omwonenden. We doen de boodschappen bij de lokale middenstand en de bewoners maken gebruik van de lokale eerstelijnsvoorzieningen, zoals huisarts, tandarts, fysiotherapeuten en soortgelijke disciplines.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden