De kinderen van ’t Kempske met hun Kinderkerstpakket. (foto: www.Goodwill.nl)
De kinderen van ’t Kempske met hun Kinderkerstpakket. (foto: www.Goodwill.nl)

Kinderkerstpakket voor Orthopedagogisch centrum 't Kempske in Terborg

Terborg - “Kadootjes!”, “Wauw!” en “Mooi!” Het zijn enkele van de vele enthousiaste reacties van de kinderen van orthopedagogisch centrum ’t Kempske in Terborg.

Samen pakken ze het Kinderkerstpakket uit.

Midden in de kring staat de grote doos. Hèt Kinderkerstpakket van Goodwill. Boordevol met nieuw speelgoed. De kinderen duiken tegelijk in de doos. Ze zien allemaal wel iets moois dat ze herkennen: bellenblaas, make-up, Paw Patrol speelgoed en een heerlijk zacht dekentje van Blaze.
Maar er zit ook speelgoed in dat nieuw voor ze is. Zoals een legpuzzel, xylofoon en een hamerbank. Met elkaar en met de pedagogisch ondersteuner ontdekken ze wat het is en wat ze er mee kunnen doen. Spelenderwijs ontdekken en ontwikkelen. De legpuzzel vormt een mooi plaatje van prinsessen, met de xylofoon kun je muziek maken en de hamerbank helpt in de motorische ontwikkeling. De kinderen zijn zo geconcentreerd bezig dat ze er stil van worden.

Orthopedagogisch centrum ‘t Kempske in Terborg hoort bij de organisatie Zozijn. ’t Kempske is een behandelcentrum voor kinderen van 0 tot 4-5 jaar met een ontwikkelingsprobleem. Er wordt begeleiding en behandeling op maat geboden waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden van het kind.

In heel Nederland worden deze week maar liefst 85 kinderkerstpakketten bij Medisch Kinderdagverblijven uitgepakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden