Bedrijventerreinen krijgen keurmerk 'veilig'

Oude IJsselstreek - Bedrijventerreinen Akkermansweide, de Pol, de Rieze, IJsselweide en de Hofskamp 1,2 en 3 in de gemeente Oude IJsselstreek hebben het
Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continu Samenwerken behaald.

Dit keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar gestart is met de samenwerking om de veiligheid te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde in het
proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en eventueel andere partijen afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. MKB-Nederland heeft dit proces begeleid.

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan 'het ondernemen' behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie in 2005 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. In het KVO-B maken ondernemers samen met de andere betrokken partijen afspraken, zoals:
• het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over 'schoon, heel en veilig'
• beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging
• het beter verlichten van panden, het plaatsen van camera's, enzovoort
• investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting)

De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. Maar ook is er vaak een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te zien.

Na drie jaar volgt een evaluatie en hercertificering. Inmiddels hebben al meer dan 800 bedrijventerreinen in Nederland een keurmerk behaald.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden