Ondernemer van de week: Onno Keizer. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Onno Keizer. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Van sjouwen met rollen tapijt tot een eigen plekje in de zon

TERBORG - Onno Keizer heeft zich gespecialiseerd in zonwering. Zijn bedrijf 'De Keizer van Terborg' was onder leiding van vader Toon bekend voor tapijt en gordijnen. Onno Keizer gaf er zijn eigen draai aan. "Het tapijt was niet zo mijn ding. Dus toen ik definitief in het bedrijf van pa kwam werken, heb ik de zonwering ingebracht. Ja, daar zijn we wel een beetje in doorgeschoten."

door Nick Moritz

Ondernemen zit bij de Keizers in het bloed. Opa had in Terborg al een manufacturenzaak en vader Toon werd echt bekend met zijn tapijt. "Mijn vader is begonnen in dat pandje op de hoek naast Antonia", duikt Onno Keizer in zijn herinnering. "Dan hebben we het over 1968. Vanaf mijn twaalfde of dertiende ging ik wel eens met hem mee. Dan mocht ik het gereedschap dragen en toen ik sterker werd de tapijtrollen. Het was geen liefhebberij van me. Brommers vond ik veel interessanter. Daar heb ik veel aan gesleuteld en later werden het motoren en auto's. Ik ben dan ook motorvoertuigentechniek gaan studeren."

De passie voor auto's is Keizer nooit kwijt geraakt. Dat bewijzen de oude Landrovers waar hij achter in de werkplaats van zijn bedrijf nog wel eens aan werkt. "Het ontbreekt gewoon aan tijd, maar anders... Ik heb na de studie een paar jaar in garagebedrijven gewerkt. Daar miste ik de vrijheid die ik bij pa wel zag. Hij nam zijn eigen beslissingen en dat wilde ik ook. Op een moment dat het wat minder ging met de zaak en pa op het punt stond om het bijltje er bij neer te gooien, ben ik ingestapt. Samen de schouders er onder."

Onno Keizer bracht nieuwe ideeën mee, onder andere over huisvesting. "Wij huurden het pand waarin we werkten en ik heb toen een pand gekocht. Eerst alle voor- en nadelen op een rijtje gezet en toen aan pa voorgelegd. Hij was voorzichtig van aard en huurde liever, maar zag wel direct dat deze koop toch beter was. Mijn vader is inmiddels overleden en ik ben alweer twee panden verder. Op dit adres zitten we perfect. Goed parkeren, mooie werkplaats en een showroom waarin ik alle mogelijkheden van zonwering kan laten zien."

De ogen van Keizer beginnen te glimmen wanneer hij over bijzondere oplossingen met aparte zonwering vertelt. "Ik houd van techniek en van mooie oplossingen voor lastige klussen. Op vakbeurzen zoek ik altijd naar merken en fabrikanten die iets extra's te bieden hebben. Vakwerk, daar houd ik van."

De Keizer van Terborg

Silvoldseweg 65 Terborg

www.dekeizervanterborg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden