Foto: Amnesty International

Schrijfactie Amnesty Varsseveld

Varsseveld - Amnesty Varsseveld houdt op zaterdag 14 december in boekhandel Rutgers aan de Spoorstraat in Varsseveld een schrijfdag. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen mensen brieven of kaarten schrijven of een petitie tekenen voor Amnesty International.

Dit jaar focust de schrijfactie zich op tien jongeren en kinderen uit diverse landen, bijvoorbeeld Canada, Egypte en China. Jongeren die in de gevangenis zijn beland omdat ze opkomen voor de rechten van anderen. Of worden mishandeld of gediscrimineerd om wie ze zijn.
Rond 10 december, internationale dag van de mensenrechten, schrijven mensen wereldwijd brieven tijdens de Write-for-rights-schrijfactie. Ook in Nederland gebeurt dit op honderden plaatsen, zowel bij mensen thuis als op centrale plaatsen in dorp of stad. Het idee achter Write for Rights is dat een lawine aan brieven en kaarten indruk maakt en autoriteiten dwingt mensen eerlijker te behandelen. Het blijkt te werken, want geen regering(sleider) wil bekend staan als onderdrukker, folteraar of tiran. De afgelopen jaren heeft Write for Rights geleid tot bescherming of vrijlating van een aantal mensen voor wie werd geschreven. De kaarten komen bij de jongeren zelf terecht en zorgen voor een hart onder de riem om vol te houden.

Meer berichten