Foto: PR
Biebtip

Biebtip door Mieke de Vette: Jennifer Niven Waar het licht is

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 151 door Mieke de Vette.

Jennifer Niven Waar het licht is 

Deze keer een “young adult” boek, een verhaal dat middelbare scholieren aan zal spreken omdat het gaat over je plek in het gezin, je plek op school, rouwverwerking, schuldgevoelens en al het andere dat door je lijf giert. Wel heftig om de thematiek.

Theodore Finch wil een einde aan zijn leven maken.
Violet Merkey is verslagen door de dood van haar zus.
Ze ontmoeten elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school, waar Finch Violet weer veilig naar binnen loodst. Violet wordt dan als heldin bestempeld’ want zij heeft Finch verhinderd van de toren te springen’ .

Tja wat is waarheid nou eigenlijk…..

Hierna bezoeken Finch en Violet voor een aardrijkskundeproject allerlei plaatsen in hun staat, Indiana, en tijdens deze zwerftochten krijgen ze een relatie. Finch helpt Violet om verder te leven na de dood van haar zus (auto-ongeluk) .

De vraag is of het Finch ook lukt om uit zijn eigen depressie (die wordt veroorzaakt door een bipolaire stoornis) te komen.

De manier waarop het boek is ingedeeld (afwisselend hoofstukken vanuit Finch (=vink) en Violet (=viooltje) en de veranderende stijl van schrijven, passend bij de ontwikkeling van de twee hoofdpersonen maken dit tot een verhaal dat je door wilt blijven lezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden