Ondernemer van de week: Esther Schepers-Aalders. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Esther Schepers-Aalders. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

'Al mijn spreekbeurten op school gingen al over schoenen'

Ulft - De webshop, klanten in de winkel, het samenstellen van de collectie of het inrichten van de etalage. Esther Schepers-Aalders houdt van alle facetten van haar werk. Met de paplepel ingegoten én liefde op het eerste gezicht. "Als ik dan toch een minpuntje moet kiezen, dan is het de administratie", lacht de geboren en getogen ondernemer. "Gelukkig helpt pa op dat vlak regelmatig nog een handje mee."

door Nick Moritz

Bij Aalders Schoenmode staat met Esther Schepers de vierde generatie aan het roer. Daar houdt het later waarschijnlijk ook mee op. De vijfde generatie staat voorlopig nog niet te dringen. "Het kan nog," lacht Schepers. "Beide kinderen hebben een specialisatie die wel bij een winkel als de onze past, maar de kans is klein. Dat was bij mij vroeger wel anders. Als klein meisje vond ik de winkel en al die schoenen al fantastisch. Misschien ook omdat het een volwassen wereld was waar ik als kind tegenop keek en al een beetje bij mocht horen. Die fascinatie is nooit verdwenen. Nog steeds ga ik elke dag bij wijze van spreken fluitend aan het werk."

Dat kleine Esther de schoenen 'in zou gaan' was snel bekend, ook bij de kinderen op school. "Mijn spreekbeurten gingen altijd al over schoenen. Dan kwam ik weer met een plastic tas vol leren stukjes en leesten in de klas. Wat wil je ook: bij ons thuis leefden we schoenen. We woonden boven de zaak en zelfs onder het eten werd er altijd wel over schoenen gesproken. Ik heb ook nooit een seconde getwijfeld. Dit vak was van meet af aan mijn alles. Voor de detailhandel vakschool ging ik dan ook naar Arnhem. Daar hadden ze de specialisatie schoenen."

Vakmanschap en kennis van zaken staat bij Aalders van vroeger uit al hoog in het vaandel. "Mijn grootvader en zelfs mijn vader hebben zelf nog schoenen gemaakt voor klanten. Dat lukt mij met mijn twee linkerhanden niet. Ik kies wel voor kwaliteit in de collectie en voor reparaties heb ik een geweldig adres. Schoenen zijn belangrijk en niet alleen maar een modeproduct. Ik vind het bevredigend werk om mensen met voetproblemen met passend schoeisel te helpen. Daar win je vertrouwen mee en we hebben veel vaste klanten, soms ook al vier generaties lang!"

Bij alle vertrouwde vakmanschap en 'ouderwetse' klantvriendelijkheid kiest Schepers ook vol overtuiging voor de moderne tijd. De webshop is een mooi voorbeeld, dat is echt een belangrijk onderdeel."

Aalders Schoenmode

Ir. Sassenstraat 1 Ulft

www.aaldersschoenmode.nl

Meer berichten