Werk van Hans Sennema.
Werk van Hans Sennema. (Foto: Hans Sennema)

Exposities Kunstenaarscolletief BREEKijzer

Ulft - De expositiewerkgroep van kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert van 9 december tot en met 7 januari in CIVON-innovatiecentrum op het DRU-Industriepark te Ulft werk van Hans Sennema. De expositie is op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur te zien, in de kerstvakantie gesloten. Entree is gratis.

Sennema toont zijn hobby: de vakanties in Bourgondië, een neerslag in waterverf.

Sinds 1997 brengt Hans Sennema en zijn vrouw hun zomervakanties door in Bourgondië. De meeste Nederlanders die ze daar ontmoeten trekken erop uit om dorpjes te bezoeken, waar markten worden gehouden, kerkjes worden bezocht. Hans en Anja gaan er op uit om in de kleine dorpjes die bijna niemand kent, te gaan schilderen.
Ze zoeken een plekje waarvan ze denken dat niet iedereen er direct de schoonheid van zal erkennen, maar voor hen zijn die plekjes nu juist goed. Soms vragen de bewoners van zo'n dorp; "Waarom schilderen jullie niet de kerk? "Dat doen we wel eens maar dan vaak niet op een manier die de bewoners vinden dat zou moeten, namelijk de hele kerk pontificaal in beeld. Dat gebeurt wel eens, maar vaak wordt er maar een klein deel van zo'n kerk geschilderd, een raam, een steunbeer, of een deur."

Dat schilderen doen ze met aquarelverf en de techniek zou je het best kunnen omschrijven als waterverftekeningen. In de loop der jaren zijn er nu zo'n kleine 400 van deze 'kiekjes' gemaakt en zijn 'hobby' is eigenlijk nog nooit aan het publiek vertoond. Tot nu toe dan: er is een selectie gemaakt van 13 aquarellen.

Meer berichten