Ondernemer van de week: Roy Erinkveld van Albert Heijn Ulft. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Roy Erinkveld van Albert Heijn Ulft. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Dankzij open sollicitatie aan het hoofd van een supermarkt

ULFT - Eigen initiatief wordt op prijs gesteld. Dat is in elk geval het verhaal van Roy Erinkveld. Toen het gerucht ging dat Albert Heijn een supermarkt in Ulft ging bouwen, was hij er als de kippen bij. "Ik werkte al bij een andere supermarkt in het dorp en wilde graag de leiding over een 'eigen' supermarkt. Dankzij een open sollicitatie ben ik bij de nieuwe AH terecht gekomen."

door Nick Moritz

Steeds beter willen worden in zijn werk en de ambitie om verder te groeien in een organisatie tekent Roy Erinkveld. Zijn sollicitatie van dik vijf jaar geleden was een schot in het duister. "Ik wilde doorgroeien, het liefst naar de leiding van een supermarkt. De vestiging van een compleet nieuwe supermarkt bood nieuwe mogelijkheden. Bij AH ben ik in een opleidingstraject terecht gekomen. In eerste instantie kreeg ik de kans om teamleider te worden. Door me steeds verder in dit vak te verdiepen ben ik daadwerkelijk doorgegroeid en in maart van dit jaar ben ik supermarktmanager van deze mooie vestiging geworden."

Erinkveld geniet van de zelfstandigheid die hij in zijn werk heeft. Uiteraard is er veel overleg met de eigenaar en collega's van andere AH-vestigingen, maar eigen inbreng van de managers wordt zeker gewaardeerd. "Als rasechte Ulftenaar ken ik de klanten vanuit lokale betrokkenheid. Betrokkenheid met klanten en het reageren op wensen en verwachtingen zijn speerpunten in ons beleid. Ons assortiment is bijvoorbeeld duidelijk anders dan van een supermarkt in Utrecht of Ommen. Hier maakt men nog zelf soep en daar hebben we veel voor in huis. In grotere steden wordt doorgaans meer wijn gedronken en hier zijn we sterker in bier. Verder hebben we een ruim assortiment Achterhoekse producten van lokale leveranciers."

Met activiteiten voor en met sportverenigingen, verzorgingstehuizen en scholen uit Ulft geeft Erinkveld verdere invulling aan de lokale betrokkenheid van deze AH. Uiteraard is de aandacht voor de consument ook een belangrijk speerpunt in het beleid. "Wij bieden service met een glimlach. Daar werken we met een gemotiveerd team met veel plezier aan. Binnenkort bestaan we vijf jaar. Dat gaan we vanaf 2 december met een geweldige feestweek vieren."

Albert Heijn

Veldstraat 10

7071 CC Ulft

Meer berichten