Kruidenierswinkel van de familie Lukassen met rechts het café en op de achtergrond de molen en maalderij. Foto: OVGG
Kruidenierswinkel van de familie Lukassen met rechts het café en op de achtergrond de molen en maalderij. Foto: OVGG (Foto: )

Van Vredegoor töt Huntense boom

In maart organiseerde de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen in 't Dorpshuus in Varsselder een presentatie van historische afbeeldingen van het dorp en de buurtschap Veldhunten, getiteld 'Van Vredegoor töt Huntense boom'. Er was een enorme toeloop en enkele belangstellenden moesten teleurgesteld huiswaarts keren. Daarom wordt deze fotopresentatie herhaald op zaterdagmiddag 30 november om 14.00 uur. Inloop vanaf half 2.

Varsselder-Veldhunten – Namens de OVGG wordt de bijeenkomst opnieuw gepresenteerd door Ad van Aalst. Als lid van de fotowerkgroep van de oudheidkundige vereniging is hij een jaar bezig geweest met de samenstelling. Afbeeldingen uit het verenigingsarchief zijn aangevuld met foto's uit familiealbums en recente opnames. Ad volgde de route vanaf de rotonde bij Vredegoor en maakte samen met Vincent Erinkveld foto's.

De reacties op de presentatie in maart waren unaniem lovend. Het was een feest van herkenning. Ook werden er herinneringen opgehaald door de rasechte Varsselders Jan ter Horst en Jos van Toor. Zij zijn nu opnieuw van de partij. Jan Tinneveld verzorgt de powerpointpresentatie.
De fotopresentatie is er verkrijgbaar op dvd of USB stick.


Gratis kaarten zijn uitsluitend vooraf verkrijgbaar vanaf donderdag 21 november in 't Dorpshuus.

Meer berichten